" Finally dapat rasa juga daging harimau menangis - FARAH

Finally dapat rasa juga daging harimau menangis

by - March 13, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Siapa tak kenal dengan Daging Harimau Menangis ni guys. Daging Harimau Ketawa pun ada sekarang. Sebab nak nama lain, ha korang ubah la nama, but sama je sebenarnya haha. 

Dulu aku pun macam terfikir, apa daging harimau menangis ni? After having conversation dengan family, then mak aku cakap, 'Daging Harimau Menangis ni, adalah bahagian daging lembu yang paling dalam yang harimau tak dapat makan,'. So sebab tu ler, diorang namakan daging harimau menangis. 

Ku semangat nama dia. 

Review memasing kat Instagram pun, tak jauh hebatnya sampai buat aku terliur. Sampai kawan dok whatsapp, pastu ha aku pun beli ler nak merasa. 

Daging Harimau Menangis JB by Dira Eira

Weh sumpah sedap tau. Daging dia lembut, lepas tu rempah dia sedap sangat. Then aku cicah pula dengan sos dia, Serious weh, so shedap so shedap. 

Cannot explain tau rasa dia. 

Sos dia rasa masam - masam manis, pedas. 

Tapi sedap. 

Cara masak 


Mudah je. Ada beberapa cara, korang follow je dekat packaging dia tu. 

Just tuang atas kuali, tapi jangan letak minyak. Aku grill je, sampai dia kering dan garing. Dah siap, hidangkan. 

Then tuang pula sos dia. Sos tu aku panaskan kejap je dekat microwave. Make sure letak air sikit tau, supaya dia tak kering. 

Senangkan?

Selamat mencuba. 

Oh lupa nak cerita, kalau korang area JB nak beli, korang boleh beli dengan dira. 




You May Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D