Cosmoderm Perfect Balance - Product terbaru keluaran Cosmoderm

February 15, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. 27 January yang lepas berlangsungnya virtual launching Cosmoderm Perfect Balance dekat FB Page Cosmoderm. Ramai yang join. Siap ada cabutan bertauh tau. Sispa dapat jawab, dia dapat hadiah. 

begitu look dia, serious cantik. Warna pink pula tu. 
So cantik =D

Masa virtual lauching tu, aku sempat join. 
Dengan baru balik kerja, cepat - cepat buka live supaya tidak ketinggalan join virtual launching ni.

Aku try juga join quiz, tapi tak ada rezeki menang. Its oklah, just having fun je sebab seronok dengar diorang explain pasal perfect balance series ni. 

Tekan Link untuk tonton Virtual Launch - https://fb.watch/3F14fYAOOT/


Perfect Balance Series, di formulasikan khas untuk mereka yang ada kulit sensitive.

Khas untuk yang ada kulit sensitive, korang boleh cuba guna Perfect Balance dari Cosmoderm. Antara kandungan utama yang di gunakan adalah Prebiotic dan Calamine. 

Prebiotic - adalah bakteria yang bagus untuk kulit. Ianya juga dapat membantu mengimbangkan mikrobima kulit yang juga membantu memberi perlindungan pada kulit wajah. 

Calamine - membawa pelbagai kebaikan pada kulit. Calamine membantu mengurangkan kemerah - merahan pada kulit dan rasa iritasi. Ianya juga membantu untuk mengurangkan minyak pada wajah, dan sunburn.

Step 1 : Cleanser

Texture dia agak pekat. Jadi korang perlu letakkan sikit je, lepas tu basuh muka macam biasa. 

So far, beberapa kali huda cuba texture dia ok. 


Step 2 : Toning Lotion
Toner + Lotion.
Huda bubuh dalam 4/5 titik je each morning. 

Lepas pakai cleanser, pakai toning lotion pula. 
Best so far. bila pakai rasa macam lembut je kulit wajah tu.

Step 3 : Soothing wow cream
Nama dia wow sebab ada 330 000ppm pribiotic yang membantu memulihkan kulit.

Ianya merupakan mosturizer, yang berfungsi melembabkan kulit wajah kita. 

Remember, moisturizer is one important things in skincare routine. 

Step 4 : SPF
Last but not least, SPF.
SPF ni pun one of things yang sangat sangat penting. 

Walaupun sekarang PKP, PKPB, kita ada yang duduk di rumah, anda disarankan juga untuk apply SPF bagi melindung muka anda dari UVB + UVA. 

Kalau yang bekerja macam huda, of course lagi penting sebab selalu terdedah dengan cahaya matahari.


Dapatkan semua barangan ni dekat Watson berdekatan anda. 

Hari tu, huda baru je lepas singgah Watson, area JB and huda ternampak ada set baru Perfect Balance dari Cosmoderm. Kalau nak cuba trial set pun ada tau. 

Selamat mencuba!

Pastikan anda menjaga kulit anda dengan baik. 

You Might Also Like

4 Comments

  1. giveaway CUya kembali! jom joinn

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/02/giveaway-vektor-20-by-cuya.html

    ReplyDelete
  2. Pakaging baru ni cantik sungguh, pinky gitu, ko sukalah kan Huda hehehe..
    Nanti nak try gak laa.. sebab biasa pakai TeaTree tu jee..

    ReplyDelete
  3. dalam set ni favoritw kita toner dia. fuh,, lembap je rasa muka lagi2 bila ada dry skin. Dap dap ratakan gosok sikit boleh tanggal sisa kulit mati tu. Syiok sngt.. hehe

    ReplyDelete
  4. Cantiknya kaler pink. Setuju part spf tu, duduk rumah pun kena pakai

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.