Dah rasa Mala-Tup Chicken dari MarryBrown


Assalamualaikum =D

Hai korang. Harap korang sihat je tau, take care #kitajagakita. So hari ni, rasa nak update something lagi. Aku bukanlah seorang yang fanatik pada makanan yang viral, tapi kekadang terasa nak rasa juga, ‘new’ product dari beberapa restoran yg aku suka.

By the way, yang Mala-Tup Chicken ni, aku terpengaruh dari blogger - blogger yang dok buat review. haip. Korang review, and buat I terpengaruh hahahaha.

Pandangan pertama Malatup Chicken dari MarryBrown. Honest Review pertama kali rasa.

Ayat macam cinta pandang pertama tak? cehwahhhh...
Aku sekadar nak rasa apa yang sedap sangat Mala-Tup chicken ni? Apa sedap ‘new recipe’ dari MarryBrown ni? By the way, MarryBrown is one of my favourite fast food restaurant, yang aku minat since aku belajar.

My honest review for the first time. Oklah rasa dia. Tak adalah pedas sangat. Kepedasan dia kurang sikit dari Ayam Pedas McD yang double spicy tu.

Ayam Goreng Malatup digoreng dengan perisa spicy, then dia ada taburkan serbuk pedas atas ayam tu. A lot weh. Sampai makan pun rasa dia menusuk perut hahaha. 

Dah rasa Mala-Tup Chicken dari MarryBrown



Rasa Ayam Goreng MarryBrown Malatup ni, sedap. Cuma untuk repeat, nanti aku fikir dulu. Please don’t eat just like that, pehhh boleh effect pada perut ya. Kalau nak makan set ayam, please jangan makan masa perut tengah kosong tau. Atau huda suggest, masa nak order tu, add on nasi. Kita kena play safe, haha tiber I speaking.

Dah rasa Mala-Tup Chicken dari MarryBrown


Actually semalam huda beli online, guna grab food. I beli dengan kawan - kawan. Tu sampai beli 3 terus ayam sbb memasing nak merasa. Semalam perut aku kosong, sebab pagi alas roti je. Ingat tak pedas mana, haha sayang pula tak add on nasi. Tu yang huda suggest kat korang, kalau nak order time lapar kena add on nasi ok.


Dah rasa Mala-Tup Chicken dari MarryBrown Dah rasa Mala-Tup Chicken dari MarryBrown Reviewed by Farah on December 01, 2020 Rating: 5

8 comments:

  1. Nanti cuba KFC Tandori plak, pasti malatop! Hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Belum lagi jumpa Malatup Chicken dari Marry Brown. Nak juga rasa sebab memang suka Marry Brown.

    ReplyDelete
  3. Alamak ni awak buat review, saya pun tempted nak cuba. Since ada gastrik kena play safe la kan, amik nasi sekali. Thanks share

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kena stay safe hehe thanks awk. stay safe juga =D

      Delete
  4. Ha ah, tak pedas mana pun... Macam lebih kepada masin actually... rsenye mmg kena add on nasik... kalau jenis rempah gini.. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye non. memang kena, kalau tak aduh pedih perut. Hari tu perut aku dah pedih, nasib gastrik tak datang. Dah la tak teringat nak add on nasi tu. Next kalau nak try lagi kena add on nasi.

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.