Perempuan bawa lori? Biasa ke luar biasa?

by - September 06, 2020


Perempuan bawa lori? Biasa ke luar biasa? | Assalamualaikum, hai korang. So hari ni huda saja nak buat article macam ni, bila huda ternampak posting dari laman web Coretan Ummi.

Dalam blog tu, huda tertarik dengan tajuk perempuan bawa lori.Persoalannya, biasa ke luar biasa? Pada huda, huda rasa 3 wanita tu sanggup tempuh apa sahaja demi keluarga dan ini luar biasa. Huda sendiri pun, tak akan sanggup kot bawa lori. Sebab bawa lori adalah one of kerja berat juga tau korang.


Bawa lori serious renyah kot huda rasa. Yelah walaupun huda tak pernah rasa, tapi kekadang huda dengar juga lah luahan dari driver. Oh lupa bgtau, huda one of staff yang kerja dekat company transportation and handle pemandu lori. Totak tambah dalam nak tak nak, dalam 3 tahun lebih juga dah kerja dan duduk bahagian operation.

Kerja bawa lori, walaupun nampak kerja biasa tapi korang kena bandingkan lori apa diorang bawa. Kalau lori yang bersendi, dan muatan besar ni serious bukan mudah nak handle. Banyak course, banyak ilmu yang korang kena ambil sebelum korang rasa nak bawa lori ni. Macam akak dalam article Coretan Ummie ni, mereka bawa kontena dan muatan besar juga tu. Company huda pun ada beberapa lori kontena ni. 

But mostly company huda kerja ni, more kepada isotank.Isotank lagi ler payah nak handle, sebab driver akan bawa 'barang hidup'. So memang kena ada pengalaman dan ilmu lah dalam bab ni.Nak berdepan dengan customer, kalau keluar masuk Singapore tu, nak kena dapatkan cop permit, clearance kastam, layan kerenah atas jalan semua. Keluar pagi buta, balik petang. Kalau ada trip jauh, dua tiga hari juga tak balik. Dengan kejar trip lagi, serious huda cakap sebenarnya bukan senang nak bawa lori muatan besar ni.So huda proud lah dekat akak yang bawa lori muatan besar ni.

p/s : sekian pandangan huda tentang akak bawa lori muatan besar ni.

Original article/Full Article, credit to : Kisah wanita sebagai pemandu lori | Laman Web/Blog Coretan Ummi

You May Also Like

4 Comments

  1. apeeee barang hidupppp?? 😱😱😱

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang hidup tu, adalah barang yang bergerak. Cntoh macam chemical, petroleum etc etc. Barang mati, macam kayu, atau apa je kat cargo tu, ahhaha

      Delete
  2. Kalau Sis memang biasa, sebab tempat suami pun ada, dan jiran Mak pun ada gak bininya bawa lori...

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D