Penangan Mee Siput Mengamuk | Mee Siput Area JB

August 01, 2020



Assalamualaikum, =D

Penangan Mee Siput Mengamuk | Mee Siput Area JB. Orang Johor siapa yang tak kenal dengan Mee Siput ni, macam pelik je bunyinya. Untuk pengetahuan semua Mee Siput popular dekat Muar, Johor. Apa yang menyedapkan Mee Siput tu, semestinya sambal tumis yang enak.

Cakap pasal Mee Siput kan, since aku tahu kawan aku jual Mee Siput dekat JB ni makin sukalah aku.  So senanglah aku nak 'gembirakan' tekak aku, dengan dapat merasa mee siput tiap kali terasa nak makan. 

Mee Siput Mengamuk nama diberi. Memang rasa nak 'mengamuk' je bila makan tau, sebab sambal dia padu dan pedas. Yang pedas tulah sedap. Kalau tak pedas, bukan namanya sambal tumis, ye tidak?

Itu dia Mee Siput Mengamuk. 

Actually dia ala - ala keropok la macam tu. Jangan pelik pula kenapa makan dengan sambal, sebab itu memang tradisinya. 

View kasi dekat supaya lagi menampakkan kelazatannya.

Begitulah cara makan dia. 
Colet lebih sikit sambal tu, barulah berasa. 

Confirm kalau korang makan Mee Siput ni, tak cukup sebekas tu ha. 

Aku beli 3 bekas, maklumlah family ramai haha. 

Sebekas RM12 (dalam dia ada 10pcs) + sambal tumis.

Nak beli?
Contact owner, huda sertakan instagram owner. 

Click picture or click here - Mee Siput Mengamuk

Selamat membeli guys. 
Beli tau, sekali beli mesti korang repeat. 


p/s : Oh ye guys, memandangkan 1 Ogos 2020 dah wajib pakai mask semula bila di tempat awam. Korang jangan lupa pakai mask tau. Jangan lupa juga buat new normal routine seperti yang disuggest Kerajaan since beberapa bulan yang lepas. #kitajagakita. 



Anyway thanks singgah dan baca entry kali ni. Take ok guys #kitajagakita

You Might Also Like

9 Comments

  1. ooo.. saya penah tengok orang jual.
    hahaha saya ingat kena rebus jadikan macam meggi tu hehe..

    ReplyDelete
  2. mula2 dulu, culture shock jugak akak..dah kenapa mee ni goreng gini...peliknya!

    ReplyDelete
  3. Mee siput memang popular di Muo. Masa mula2 duduk muo ni pon agak terkejut. Hahahah. Sate pon menu sarapn pagi disini.

    ReplyDelete
  4. Hi! Sy batalion mee siput mengamuk. Saya diarah utk meninggalkan jejak di sini

    ReplyDelete
  5. Dengar cerita tokey hensem. Betul ke?

    ReplyDelete
  6. Saya batalion mee siput mengamuk dari cabang selangor hadir!

    ReplyDelete
  7. Hellooo! sy peminat mee siput mengamuk hihi paling mantapppp

    ReplyDelete
  8. Hellooo! sy peminat mee siput mengamuk heheh paling mantapppp

    ReplyDelete
  9. Dulu belajar kat Johor, tak rasa pun nak makan, dah kerja sekarang sibuk teringin nak beli, dah beli, terbeli lagi 2 3 kali. Bukan ape lah, sedap nak mampus.. Ni bukan mi siput mengamuk dah, ni taklukan mi siput ��

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.