Seharian dekat Legoland Malaysia - My adventure story

by - July 18, 2020



Assalamualaikum, =D

Seharian dekat Legoland Malaysia | Hye korang, huda nak throwback kejap kisah kami di Re-Opening Legoland. This is our adventure story!

Orang tanya, nak masuk Legoland ada SOP? Selamat tak? Boleh bawa budak kecik?

Boleh masuk Legoland dah. Masa Re-Opening hari tu, ramai tau korang (dewasa, remaja, dan budak kecik pun ada), but still tenang dan terjaga keselamatan dekat sana. Jarak social sangat dijaga di sana. Of course, Legoland follow all SOP stated by our Goverment.

Welcome back to Legoland you all!
Jangan lupa singgah Legoland. 

- Mask is important sepanjang kat sana. 
- Hand sanitizer disediakan.
(Tapi for me tak cukup guys, korang bawalah bekal hand sanitizer sendiri).
- jaga penjarakan social dan follow SOP. 


And enjoy masa kat Legoland!

Buktinya, kami berempat puas main itu dan ini. 
Kami bertiga siap main roller coaster 4 kali guys. Orang tanya, tak pening ke? Tak. 

Mula - mula aku takut lah juga, sebab pernah main before this, dan insaf kejap. Masa tu memang tak nak main lagi dah! Tapi peluang kali kedua ada depan mata guys, apa lagi kita pun onz je. Main roller coaster sekali sekala kan? Bukan selalu. Diorang ni layankan je sis. 

Macam mana jadi 4 kali? Mula - mula main yang roller coaster pendek tu, pusingan pertama. Kiteorang main roller coaster macam biasalah. Dah habis main, mestilah nak naik and cuba permainan lain pula dekat Legoland tu. Tiba - tiba staff situ offer, "yang belakang bertiga tu, nak main lagi ke?". Apa lagi, memasing setuju. 

Bila main yang roller coaster dekat castle tu pula, aku yang tanya staff kat situ, boleh ke nak main lagi? Staff kat situ bagi. Ala alaaaa, thanks lah. Tulah sampai 4 kali, kiteorang main. Tudung jangan tanya, dah tak rupa tudung dah, haha. But enjoy, tak heran dah tudung aku senget ke apa.

Maigod! I rindu that moment bersama geng farah I. 

Kat tempat makan pun terjaga SOP nya guys.

 Cuma ada beberapa cafe tak buka lah. Nasib baik cafe ni buka, dapatlah juga kita makan nasi guys. Sebenarnya sedih nak makan pizza, tapi cafe tutup. Jadi memasing ok jelah makan nasi.

Kiteorang amik 2 set nasi ayam, dan 2 set nasi lemak ayam.

Nasi Ayam RM35 per set (sekali dengan dessert), Nasi Lemak Ayam RM30 per set ( sekali dengan dessert juga). 

Anyway juadah dekat Legoland is not bad guys, sedap. Puas kami makan. 

Kalau hand sanitizer macam ni, kira cukup juga. Kalau staff bagi, for me not enough ye. Tu yang huda suggest kat korang, better bawa sendiri. 

Kalau dalam bag aku tu, macam bag doremon dah! Nasib sekarang dah minimize kan barang, takdelah macam beg doremon sangat. Korang faham jela bag "doremon" perempuan, be like macam mana. 

Bila jumpa geng media/blogger pun boleh jadi kanak - kanak ribena jap korang hahhaa. 
Terhibur aku dengan diorang. Lagi - lagi dengan mak tu, Ya Allah rasa macam tak kering gusi lah. 

Time ni naik lah train pusing - pusing Legoland sambil tangan dok sibuk snap gambar, ambil video. 
Begitulah ceritanya kami kat sana. Walaupun buat job tapi still having fun together. Hilang kejap stress kerja I tau. Anyway thank you boss approve my cuti this time.

Part of JDT Blogger and Media Blogger Johor. 
Setelah sekian lama tak jumpa, so kita jumpa balik kejap dekat event. 

Lepas habis main, planning nak makan cendol lah guys. Hilangkan rasa dahaga. Tapi bila pergi kat cafe yang jual dessert, cendol takde stock. Mujurlah ada ice cream yang menceriakan hari kami! 

Sambil menikmati juadah ice cream masing - masing, sambil - sambil tulah kami bertukar cerita. Bila lagi nak sembang, masing - masing sibuk. Time event lah kami jumpa, dan borak sakan haha. Kalau nak hang out tunggu memasing ada available time gitu. 

My Geng Farah. 
Kiteorang first meet masa 2018 kot kan dekat event. Lama lama jadi rapat. 

Seorang tu senior satu sekolah. Tiba - tiba boleh geng rapat pula guys. Kalau tak dulu masa sekolah, I macam ala garangnya pengawas ni, hehe. Itulah dia sheisfarahin. 

Jap I tag blog diorang tau :-

Anyway thank you Legoland for having us. 

We enjoy so much =D

Huda ada upload video kat Youtube juga. Selamat menonton =D

Anyway thank you baca entry kita kali ni. 

You May Also Like

5 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D