Sepatah ayat untuk diri #positive

by - April 12, 2020



Assalamualaikum, =D

Sepatah ayat untuk diri #positive. Hai semua, aku selalu dengar ayat ni, "kita boleh tipu orang, tapi kita tak boleh tipu diri kita". Walaupun it take times but I really push myself to calm and be positive. 

Susah untuk ditafsirkan sesuatu keadaan, susah untuk aku ucapkan apa yang terzahir dihati.
Apa yang aku fikir dulu, itu mungkin terjadi. Nyata terjadi.
Dulu aku deny banyak kali apa aku fikir, dan aku usaha supaya ianya ok walaupun seketika.
What I can said, kita hanya merancang but Allah menentukan segalanya.

Menyesal. Mungkin. Yes.
Tapi ayat penyesalan tu, tak boleh ada dalam kamus. 
Sedangkan Allah pun tak suka hambaNya berputus asa,
Allah suka seseorang tu berusaha. 
Walaupun ambil masa, tapi aku kena usaha untuk feel better, ok dan positive. 

Whatever is it huda, be positive.




You May Also Like

3 Comments

  1. Jangan sepatah, kalau boleh berpatah perkataan kena kita buat untuk positifkan diri kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis. lebih dari 100 patah sehari hehe

      Delete
  2. Bila kita sentiasa positif in sya Allah semua perkara baik je yang dalam kehidupan kita

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D