Wordless Wednesday : Jangan panik, ikut arahan KKM

March 18, 2020


Assalamualaikum 

Wordless Wednesday : Jangan panik, ikut arahan KKM. Hye semua. Seperti yang sedia maklum, semua tahu bahawa Perintah Kawalan Pergerakan telah diumumkan oleh Perdana Menteri beberapa hari yang lepas, dengan tujuan untuk mengurangkan penularan wabak COVID-19 yang kian meruncing. 


#7Nasihat sewaktu kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan.


Credit picture - Majlis Keselamatan Negara
(Telegram)


p/s : Take care guys. Duduk dirumah. Waspada jarak anda, jaga kesihatan dan sentiasa follow apa yang KKM anjurkan. Don’t be so panic till affect others. 

Doakan keselamatan dan kesihatan kita, keluarga dan rakyat Malaysia yang lain.

Doa kan mereka yang positive COVID-19,  kembali sihat seperti sedia kala.

Apa pun stay positive dan elakkan dari rumors.


5 comments:

  1. Kan. Dalam keadaan macam ni kita semua kena bagi kerjasama

    ReplyDelete
  2. comel je diorang edit gambar 7 Nasihat tu...

    stay safe huda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak. Akak pun stay safe ok.

      Haha cuba tgok Siti Nyanyi lagu 7 nasihat kat group Telegram tu, lagi comel haha. Baru tgok semalam

      Delete
  3. membeli thru online sahaja sekarang. makan pulak beli kat kedai lah. hahaha. lepas bungkus balik terus. kedai pun cari yang paling dekat dengan rumah. kemudian kat rumah buat lah aktiviti yang patut. kemas rumah, gotong royong, tengok movie marathon, buat ig story. tengok pinterest. hahah. bosan jugak tidur aje lah.

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.