Welcome Abundant Beginnings with DoubleTree by Hilton Johor Bahru

by - December 19, 2019



Assalamualaikum =D

Welcome Abundant Beginnings with DoubleTree by Hilton Johor Bahru. Hari tu huda dan beberapa kumpulan rakan media di jemput untuk menghadiri sesi review makanan dekat Double Tree by Hilton, Johor Bahru. Balik dari kerja aku terus bergegas untuk turut serta dalam event tersebut, mujurlah bila sampai diorang belum start lagi. 

Sampai - sampai macam biasa, terus snap picture one by one, then buat posting. 


Dah nama nak review sempena Chienese New Year, mestilah ada teh cina. 
Teh Cina dekat sini sedap tau. 

A lot of food here and there. 


Tahun ni Chienese New Year jatuh pada bulan dan hari favourite aku. Tapi untuk kali ni of course lah nak sentuh more pasal Chienese New Year. Tahun 2020 adalah Tahun Tikus dalam Kalender Chinese, dan setiap tibanya Tahun Baru Cina, mereka akan berkumpul satu family. Perjumpaan keluarga iaitu "Reunion Dinner"  adalah penting kerana ianya merupakan simbolic cinta, kepercayaan dan untuk mengeratkan lagi silaturahim sesama keluarga dan sanak saudara. 

Setiap satu hidangan juga membawa maksudnya tersendiri tau, misalnya nasi yang dibentuk menjadi bulat membawa maksud sempurna dalam berkumpul bersama keluarga dan sanak - saudara.

Sebelum kita start makan, kita gaul/kacau rata Prosperity Yee Sang. Nak gaul benda ni pun rasa riuh weh, haha. Hilang penat kerja aku kejap tadi.

Prosperity Yee Sang with Salmon.

Bila dah banyak tangan, ha macam ni lah sepah dia guys. MasyaAllah. 
Dengan sambil gaul, sambil tu tangan ralit record video dan ambil gambar. Aduhai...

Pihak Double Tree by Hilton menyediakan beberapa jenis hidangan buffet bersempena dengan Tahun Baru Cina yang akan berlangsung pada January 2020. Promotion ini akan bermula pada 20 January 2020 sehingga 8 Febraury 2020, di Makan Kitchen Double Tree by Hilton. 

Antara hidangan buffet yang bakal diadakan pada maklumat seperti di bawah:-

Fortune Feast Buffet Dinner 
- Available every Sunday – Thursday ONLY (from 5 – 16 & 26 - 30 January 2020).
- Price - RM118 nett per adult and RM59 nett per child. 
- Dinner at 6:30pm – 10:30pm.

Prosperity Buffet Dinner 
- Available every Sunday – Thursday ONLY (from 19 – 23 January 2020).
- Price - RM148 nett per adult and RM74.00 nett per child. 
- Dinner at 6:30pm – 10:30pm.
- This comes with a complimentary Fortune Hot Pot for a table of 4 persons. 

Chinese New Year Eve & Day Buffet Dinner 
- Available on 24 – 26 January 2020.
- Price - RM188 nett per adult and RM94 nett per child. 
- dinner at 6:30pm – 10:30pm.
- Featuring International Seafood Buffet inclusive of ½ lobster per adult, complimentary Fortune Hot - Pot for a table of 4 persons, fortune cookies, gold coins and a meet & greet with the Fortune God. 

½ lobster.
Chinese New Year Day High-Tea Buffet 
-  Available on 25 & 26 January 2020
- Price at RM98 nett per adult and RM49 nett per child. 
- High-tea at 12:30pm – 3:00pm.
- This comes with special door gifts, fortune cookies, gold coins and a meet & greet with the Fortune God. 

Group Dining Reunion Table 
- Available on 6 – 30 January 2020.
- Price at RM1288 nett for a table of 10 persons for an 8 Course Fortune Set Dinner
- Price at RM1688 nett for a table of 10 persons for an 8 Course Prosperity Set Dinner including a bottle of wine. 


Antara hidangan lain yang akan turut dihidangkan semasa Tahun Baru Cina 2020:-








For more information and to reserve a table for your reunion gatherings, please call Doubletree by Hilton Johor Bahru at 607 268 6868 or email us at JohorBahru.FB@hilton.com.


Ok korang. Sampai sini je sempat huda tulis. Thank you singgah baca dan support blog huda ye =D 

You May Also Like

1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D