Big Food buka cawangan baru dekat Adda Height, Johor Bahru

December 13, 2019


Assalamualaikum,

Hi semua,

Big Food buka cawangan baru dekat Adda Height, Johor Bahru. Hari tu ternampak kawan post dekat IG story yang Big Food dah ada dekat Adda Height. So aku try pula buka instagram Big Food, yes betul guys memang diorg buka cawangan baru kat situ. Senang lah aku nak singgah kot time nak makan atau lepak dengan kawan, dah dekat sangat. Takdelah jauh nak pergi Big Food dekat Nong Chik, JB tu.

BigFood F&B dekat Adda Avenue 7, Adda Height, Johor Bahru.

Kalau korang tanya dekat Johor ni, mana restaurant yang best? Aku akan jawab one of it, adalah Big Food. Bukan nak puji tapi keistimewaan diorang, ada pada rasa, portion dan harga. Harga diorang walaupun agak mahal, tapi pada aku agak berbaloi dengan portion pun besar tu. Nak habiskan satu “hidangan” tu,Ya Allah bercinta sungguh rasa. 

Paprika Chicken Pasta.

Ha tengok tu dia punya spaghetti, bukan main besar weh portion pinggan dia.
Aku dengan kawan aku, share berdua. Tu pun tak habis tau.

Dah la besar, lepas tu rasa dia cheesy sangat.

But overall serious weh sedap.

Basically dia punya menu memang sebiji ye dengan dekat Big Food Nong Chik tu.


Lepas tu, kawan aku saja jela nak try Burn Cheese Cake  ni.

Oklah rasa dia not bad but a little bit sweet.

But overall is ok.

Yela dah biasa kan kalau lepak dengan kawan, kadang kat sinilah destinasinya.

Menu yang aku suka order, dia punya chicken chop. Pun sama, portion dia MasyaAllah besar Ya Rabbi guys, harga tu berpatutan lah dengan portion dia yang banyak. 

So kalau korang datang area JB. Korang boleh singgah dekat Big Food Cafe ni ok.


Any info korang boleh follow instagram diorang ok.


Sampai sini je yang sempat huda update.

Ok korang thanks singgah blog huda.

You Might Also Like

9 Comments

  1. tak pernah try lg ... nanti boleh cuba ni

    ReplyDelete
  2. selalu lalu depan big food ni bila gi rumah adik. nak singgah tu tak tau ler bila..hehe

    ReplyDelete
  3. Hi..saya anuar dari taman bukit mutiara, nak booking seat untuk 5 orang hari ini jam.8.00pm for dinner boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi En Anuar, sorry lambat reply. Maybe you can call the cafe. Sorry, saya just buat personal review tentang cafe ni je dekat blog saya

      Delete
  4. Those laborers that make the biggest measure of their salary from tips fit the no pay confirmation home value credit rules. 먹튀토토

    ReplyDelete
  5. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! 토토사이트Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site :).

    ReplyDelete
  6. Thank you so much for providing good quality information. I think it would not have been easy to collect this information and organize it in an easy to understand way. I'll add it to my bookmarks so I can visit it often! And I will share it with my acquaintances. And there is a lot of useful information on our website too, so please take a look and take a look. Then have a good day. 먹튀검증업체

    ReplyDelete
  7. First of all, thank you for your post. Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^ 바둑이사이트

    ReplyDelete
  8. First of all, thank you for your post. Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^ 바둑이사이트

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.