Big Food buka cawangan baru dekat Adda Height, Johor Bahru

December 13, 2019

Assalamualaikum,

Hi semua,

Big Food buka cawangan baru dekat Adda Height, Johor Bahru. Hari tu ternampak kawan post dekat IG story yang Big Food dah ada dekat Adda Height. So aku try pula buka instagram Big Food, yes betul guys memang diorg buka cawangan baru kat situ. Senang lah aku nak singgah kot time nak makan atau lepak dengan kawan, dah dekat sangat. Takdelah jauh nak pergi Big Food dekat Nong Chik, JB tu.

BigFood F&B dekat Adda Avenue 7, Adda Height, Johor Bahru.

Kalau korang tanya dekat Johor ni, mana restaurant yang best? Aku akan jawab one of it, adalah Big Food. Bukan nak puji tapi keistimewaan diorang, ada pada rasa, portion dan harga. Harga diorang walaupun agak mahal, tapi pada aku agak berbaloi dengan portion pun besar tu. Nak habiskan satu “hidangan” tu,Ya Allah bercinta sungguh rasa. 

Paprika Chicken Pasta.

Ha tengok tu dia punya spaghetti, bukan main besar weh portion pinggan dia.
Aku dengan kawan aku, share berdua. Tu pun tak habis tau.

Dah la besar, lepas tu rasa dia cheesy sangat.

But overall serious weh sedap.

Basically dia punya menu memang sebiji ye dengan dekat Big Food Nong Chik tu.


Lepas tu, kawan aku saja jela nak try Burn Cheese Cake  ni.

Oklah rasa dia not bad but a little bit sweet.

But overall is ok.

Yela dah biasa kan kalau lepak dengan kawan, kadang kat sinilah destinasinya.

Menu yang aku suka order, dia punya chicken chop. Pun sama, portion dia MasyaAllah besar Ya Rabbi guys, harga tu berpatutan lah dengan portion dia yang banyak. 

So kalau korang datang area JB. Korang boleh singgah dekat Big Food Cafe ni ok.


Any info korang boleh follow instagram diorang ok.


Sampai sini je yang sempat huda update.

Ok korang thanks singgah blog huda.

2 comments:

  1. tak pernah try lg ... nanti boleh cuba ni

    ReplyDelete
  2. selalu lalu depan big food ni bila gi rumah adik. nak singgah tu tak tau ler bila..hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.