Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom

Assalamualaikum =D

Siapa je yang tak kenal dengan CheNom, merupakan salah seorang youtuber masakan yang popular. Pelbagai resepi yang beliau share dekat youtube dan blog beliau. Semalam tiba - tiba terasa nak makan pencake, since ada beli fresh milk. 

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Ikut kan, beli susu ni niatnya nak buat kopi (latte) sendiri kat rumah. Tapi tak terbuat lagi 😅. Itu yang kita decide buat pancake je dulu.

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Bahan - bahan yang huda guna :-

Tepung Gamdum, mentega, gula, baking powder, garam secukup rasa, dan susu full cream (jenama dutch lady)

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Ni bahan - bahan dari resepi asal che nom. Cumanya, ada benda takde (Macam lemon, dengan gula castor). Jadi huda guna je bahan apa ada kat rumah.

Gula castor tu, huda tukar gula biasa (1 sudu).

Resepi Asal Che Nom - Click Here

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Kebetulan memang ada pan ni kat rumah mak, jadi senang nak buat pencake.

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Baru second time guna pan ni.
Oklah, dah tak kekok nak letak takat banyak mana, hehhee.

Ikut Resepi Pencake Mudah dari CheNom
Pencake dah siap. Kecik je rupa dia.




1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.