Lepas keluar mengundi terus tengok wayang

Assalamualaikum =D

Alhamdulillah, hari ni rata - rata dah lakukan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia. Pagi - pagi, rata - rata pusat mengundi telah dibanjiri oleh rakyat. Kami turun mengundi, semata untuk PRU15. Hati ni, rasa dup dap juga untuk tunggu saat pengunguman kerajaan baru malam nanti. 


Pagi tadi dekat area pusat mengundi (one of DUN Tebrau), hujan lebat. Selebat - selebatnya.
Tapi Alhamdulillah rezeki sangat, dapat parking depan sekolah masa tu. So jalan pun tak jauh. Mujur kami standby payung.

Dekat 20minit juga I beratur dekat saluran tersebut. But ya finally. Hope better future for Malaysia.

tak lupa ambil gambar jari, dan upload dekat media social #doneundi #pru15. Gitewww.

We done undi.
Different DUN, but still in Johor.
#johorean 😂

But before that, bila dah habis undi. Kita jalani kehidupan like a normal. Dengar cerita banyak promotion untuk mereka yang dah keluar pergi mengundi. Starbuck, McD, even ya GSC pun ada buat offer hari ni.

Lepas je undi tadi, kami 4 beradik, berdezup la pergi tengok wayang. Actually dah dirancang pun, before adik - adik balik sini. Dan kami tengok movie Wakanda Forever, dekat GSC Midvelly, southkey JB.

Harga ticket like a normal.
Cumanya GSC menawarkan popcorn free kepada semua yang keluar mengundi.

Tadi kami ambil 2 popcorn.
Enough la, walaupun small popcorn.

Thank you GSC for the free popcorn.

Oh by the way, cerita Wakanda Forever yang tengok tadi, so far ok je. Best. Ianya mengisahkan tentang pengakhiran black penter. 

Sedih juga cerita tu, sebab family dia semua mati. Just princess je ada (adik kepada black penter).

But at the end of the story, they show that black penter (brother to the princess), ada seorang anak lelaki, prince (yang selama ni disorok dari kerajaan Wakanda). Yang tahu hanya ibu black penter. Even adik black penter pun tak tau selama ni, dia ada anak sedara. Dia baru tahu, masa dia pergi rumah akak ipar (akhir movie tu). 

Mungkinkah ada sambungan akan datang? 


1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.