Sebab tu suka tulis diary on paper

Assalamualaikum =D

[entry ni tak ada gambar, hanya words].

Kadang banyak benda nak tulis,
Kadang banyak benda nak luah,
Tapi semua tu tak boleh,
Rasa banyak benda terlalu privacy.

Kang kalau update, orang cakap macam ‘ye-ye’ je. Padahal?

Banyak benda yang plan, tapi tak buat sebab tak yakin.
Banyak benda nak tulis, tapi hati halang kata ‘no’,
Banyak benda nak share, tapi hati kata stop.

Sebab tu kadang, aku decide ambil paper dan pen menulis.
Kadang aku decide, untuk aku simpan cerita tu,
Tak semua benda boleh aku tulis di public, walaupun indeed rasa nak je share.
‘Jangan lemaskan diri pada sesuatu situasi’. Penat. Stress kau yang tanggung.

No.

Tapi bila aku beli dan baca buku motivasi pun, banyak tulis dari cerita dan pandangan mereka.

Mungkin aku perlu belajar lagi cara untuk aku cakap, dan tulis tentang perkara yang tidak mengguris hati mereka yang membaca.

Aku tak harap senaskah buku, tapi cukup satu hari aku ‘yakin’ diri, untuk tulis di blog sendiri.

Sebab tu at the end, aku tulis semua benda yang aku tak yakin post tu, dekat sehelai kertas.

Sehelai kertas, yang aku simpan. Ada diary, ada kata semangat.

Last but not least, if you think the time is goes wrong, make something to you feel better. If you can say no, just say. Tak payah tahan - tahan, sebab manusia kadang ambil kesempatan. Kesempatan yang dia fikir, hanya untuk diri dia. Bukan sekeliling.

1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.