Finally aku service juga kereta

 Assalamualaikum =D

Hye guys, Ni cerita throwback. Ahamdulillah, hari tu bulan 9/2022, huda berkesempatan ambil cuti 1/2 hari, dan service kereta sat. 

Finally aku service juga kereta
P/s: maklumlah kekadang saja tweet, kat personal twitter. Lepas tu, ada time publish kat blog.
Sebenarnya memang nak publish hari tu, tapi ni baru berkesempatan ye.

Setiap kali bulan 10, ‘birthday kereta’ menjelang tiba. So kena la prepare duit, prepare segala untuk dia.

Kadang rasa pilu gak keluarkan duit segedebuk untuk kereta. Sebab dah tiba masa kena service, kena renew roadtax, kita gagahkan juga.
Betullah orang kata, nak beli kereta memang kena beli kereta dengan harga yang kita mampu.

Bulanan kereta,
Maintenance kereta (banyak part, tayar, battery, and etc etc).

Sebab kereta tu, zaman sekarang memang satu keperluan.
Apa pun, kena jaga dia (kereta huda ni).

That is why kena kumpul duit utk kereta back, dan untuk masa hadapan juga.


1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Mantap.. Birthday kereta aku bulan 12.. Hujung tahun byk pakai duit.. Hahaa.. Sabo je ler... Tapi dah mmg kereta tu satu keperluan.. Kan... Huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.