Canele - new recipe dari Cakesbyfash

Assalamualaikum =D

Hai semua. Kalau korang nak tahu, Canele ni merupakan salah satu new recipe from the owner Cakesbyfash. 

Canele tu apa? Canele merupakan dessert yang berasal dari Franch. Canele berbentuk cilinder kecil, crunchy  diluar dan belah dalam tu akan rasa soft. Canele dibuat dengan doh khas, rasa vanilla dan Custard. 

Rasa dia tak boleh describe dengan words 😅🙏🏻. Kena rasa, baru korang boleh tahu sendiri sedap ke tak. 

So far Canele yang paling huda suka, semestinya dari Cakesbyfash.

Canele - new recipe dari Cakesbyfash
Original Canele dan Biscoff Canele.

Personally huda suka yang original punya haha.

Tips : Canele ni tak boleh simpan lama. Kalau boleh, beli terus makan. Jangan dok simpan dalam peti ais tu lama, nanti rasa dia dah tak sesedap seawal beli.





2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Tak pernah makan lagi. Betul la kan, kena cuba sendiri

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi makan Canele ni. Nampak pun tak pernah. Macam sedap je lembut di dalam rangup diluar. Yang biscoff tu mesti sedap.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.