Dah Full Vaksin bolehlah pergi Dine In Kot

September 10, 2021

Assalamualaikum =D

Alhamdulillah, dah fully vaksin. Aku memang sengaja 'simpan' content ni, sampailah aku dah dapat status "Fully Vaccinated" dekat MY SEJAHTERA. Dah full vaksin ni, bolehlerrrr pergi dine in =D. 

Yelah, salah satu benda yang tak sabar nak buat adalah dine in.

Tapi alangkah best nyaaaa, kalau sekitar aku ni tak ada kes banyak. Jujur aku masih tak berani lagi nak dine in. Kalau nak ikut kan banyak kes, rata - rata banyak je kan? Tapi kat Johor ni madah almost 2k, 2k++ kes sekarang. 

Tak berani lagi.
Lepas reda sikit, InsyaAllah la betul - betul pergi dine in.
Aku pula hari - hari keluar bekerja. Itu yang kalau boleh dine in pun, nak elakkan dulu. 

Dah Full Vaksin bolehlah pergi Dine In Kot
Alhamdulillah.

Apa pun, siapa yang dah fully vaksin tu, boleh je nak pergi dine in. Kalau bar 1 dose, janganpergi dine in tau. Sebab syarat dine in, mesti COMPELETE 2nd dose.

Setiap vaksin dia ada duration berapa hari, selepas second dose. Barulah kat MY SEJAHTERA akan update "Fully Vaccinated".

Apa pun, kalau korang decide nak Dine In. Please follow segala SOP yang telah ditetapkan oleh KKM ok. Pakai mask (better pakai 2 mask). Nanti huda share, mask kain yang selesa dipakai ok =D.
Kalau dekat tempat sesak, pakai face shield. Atau kalau boleh, elakkan dari tempat sesak.

Sanitizer, jangan lupa.

Take care korang #kitajagakita.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Lepasni dine in, nak pakai face shield lah.. tengok cemana gayanya makan tuuuu.. Hahaha.. Tahniah dua dossss.. fulky vaccinated... Sila dine in.. Lol.. Aku agak fobia... Errr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun tengok nanti Nona. Keadaan bila dah reda, bila tak ramai orang. So can. InsyaAllah.

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.