PKP 3.0 di sambung lagi 2 minggu, sehingga 28 Jun 2021

June 11, 2021

Assalamualaikum, =D

Tadi siang dapat whatsapp dari kak sunah share kat dalam group, yang lockdown disambung lagi dua minggu. Huda terus buka Telegram Rasmi MKN, and the news is true. Derrr...

Sambung lagi. 

Bermakna PKP 3.0 akan disambung hingga 28 Jun 2021. 


Kenapa PKP 3.0 disambung lagi? Sebab hari ni (11 June), kes meningkat hampir 7k (which is 6K++). 

kes positive covid19 di malaysia - 11 june 2021

Tapi Alhamdulillah, kes sembuh menunjukkan peningkatan, 7k++. Aku sebagai rakyat Malaysia rasa bersyukur sebab ramai dah sembuh dari COVID19.

kes sembuh Covid19 di Malaysia pada 11 jun 2021

Jadi kita bertabah jelah, stay at home. Keluar jika ada keperluan. Stay safe, stay healthy ok =D


You Might Also Like

4 Comments

  1. Take care. Semoga kes nie semakin menurun..InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. Kalau ikutkan 2 minggu je tak cukup nak putuskan rantaian, so tambah lagi 2 minggu tu keputusan yang tepat. Cuma kasihan pada yang terjejas pendapatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, apa yang penting #kitajagakita =D

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.