Ala Raya Dalam PKP ke? Ini SOP Raya 2021

May 06, 2021

Assalamualaikum =D,

Jangan cakap korang je sedih, sebab tak dapat balik raya bersama keluarga. Semua orang sedih. Semua terbatas. Nak rentas daerah pun tak boleh, bila dah di istihar PKP lagi. PKP 3.0, sama je macam PKP lainnya. Tetap paling jauh 10km je boleh pergi, 2 orang (keluarga) dalam satu kereta. Kalau pergi jauh, pepandai jawab. Tanpa sebab memang kena denda. 

Dua hari lepas, PKP diumumkan hanya untuk sekitar Selangor je. So kiteorang orang JB, dah rasa seronok sakan ler sebab boleh rentas daerah. Sekali esoknya, diumumkan pula PKP dekat JB, Kota Tinggi, Kulai, Johor bermula dari 7 Mei hingga 20 Mei 2021. 

SOP Raya 2021 - byfarahh.com

Peh, sedih balik. 

Tahun ni, tahun kedua raya tanpa abang, family abang aku. Yelah, selalu raya ada abang. Abang mesti balik rumah. Tapi nak buat macam mana kan, dah PKP memasing redho. 

Takpe fikir positive, InsyaAllah ini semua planning Allah yang paling terbaik. 
Allah kan sayang kita =). 

SOP Raya 2021
p/s: Sila focus pada update terkini 13/5/2021 (PKP 3.0)

SOP Raya 2021 - byfarahh.com

SOP Raya 2021 - byfarahh.com

SOP Raya 2021 - byfarahh.com

Update 13/5/2021

PKP akan dijalan di seluruh Negera dari 12 Mei hingga 7 Jun 2021.


11 SOP yang WAJIB dipatuhi sepanjang PKP dijalankan

Update Terkini SOP Raya 2021 Sinar BH

Update Terkini SOP Raya 2021 Sinar BH

Update Terkini SOP Raya 2021 Sinar BH

Update Terkini SOP Raya 2021 Sinar BH
Credit to Sinar Harian





You Might Also Like

2 Comments

  1. sedih betul... tak dapat balik kampung. harap sangat berbaloi pkp 3.0 kali ini. moga cepat turun kes covid 19... amin...

    ReplyDelete
  2. Masuk 2 tahun berturut2 sama2 raya dalam mood pkp , pkpp, pkpb

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.