" Finally dah buka braces after 4 years - FARAH

Finally dah buka braces after 4 years

by - March 06, 2021

Assalamualaikum, =D

Alhamdulillah, finally dah buka braces after 4 years. Lama kan? Haha, satu journey yang masih tidak boleh dilupakan. 

Finally dah buka braces after 4 years

Very short journey yang huda boleh cerita -  I dont really cerita semua, sebab kang korang menghadapi mimpi ngeri pula 😅.

start pakai lepas habis study. Mac ke April 2017, mcm tulah. sis pun lupa 😅. Alhamdulillah dah buka, and continue with retainer 😌.

2018 - rasa gigi jongang jap dalam beberapa bulan sebab baru pakai braces. Time baru nak kena tarik tu, ada pasang something tau. sakit ye sakit sgt 😅.

2019 - 2020, lalui fasa fasa yang banyak kali kena buat pembedahan sikit kat gusi 😅. yg ni kejap je sakit, tp pernah beberapa kali MC semata - mata dia punya sakit terasa sampai I cannot tahan 😅. Nasib baik doctor panel bagi MC, once I ckp I baru je lepas bedah kat area gusi 😅.

2021 - oh well dari Januari doctor dah bg berita gembira, yang dia dah puas hati dan bagi ura ura boleh buka dah braces . So masa end ke early feb 2021, buka belah bawah dulu. doctor pasang retainer. pastu early mar, doctor buka braces belah atas. fuh gumbira. and now I pakai retainer dua dua side.

thanks mak abah for support 😘

p/s: copy paste caption sebiji kat Instagram hahaha

More info - Pengalaman Pakai Braces

You May Also Like

8 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D