3 Farah Hang Out dan Singgah The Replacement

by - September 20, 2020

Assalamualaikum, =D

3 Farah hang out dan singgah The Replacement | Hai korang, hari tu kiteorang memang plan nak keluar sebab masing - masing ada barang yang nak dibeli. Lepas siap beli itu dan ini, barulah plan pergi The Replacement.

Here we went guys hari tu, minum petang. 

The Replacement Located at Jalan Dhoby, Johor Bahru. 
Address : 33, Jalan Dhoby, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor.

Aku ni nama je orang JB, tapi lepak dan makan area sini pun jarang tau korang. Kalau lalu sini pun, pergi balik if ada kerja area sini. Alang - alang nak minum petang, jadi The Replacement la tempat yang sesuai. 

Minum petang, sambil bersantai. 

Aku amaze juga dengan decoration The Replacement ni dari luar hingga masuk ke dalam Cafe. Sampai je, waiter terus minta scan My Sejahtera dan check suhu (the normal procedure nowadays). Lepas dapat tempat duduk, waiter terus hulur menu. Maka mulalah kami bertiga memilih menu - menu untuk santapan minum petang.

Taraaaa, this is what we order. 
Dah nama minum petang right, of courselah ringan - ringan je. 

Memandangkan dah masuk cafe, I cannot kalau nampak mocha dalam list. So I terus je order mocha dan churos. 

We decide order two churos with different flavour of sos (caramel and nutella). 

Huda paling suka sos caramel tu. 

Didi order Carrot Cake with Ice Cream. 
And we also try. Rasa dia pehhh sedap ek. 

Serious this is my first time tau makan carrot cake dengan ice cream. 
The combination tu perfect. 

Crab Meat Aglio Olio with pock egg. 

Masa tengok menu tu, I was like apa pock egg tu.? Tak perasan telur yang dok menepek atas hidangan (nasib ain cakap, telur nilah). 

Crab Meet Aglio Olio, rasa dia is macam banyak herbs. Yes I know, Aglio Olio memang kena ada herbs, tapi kalau terlebih, tekak huda tak berapa suka. 

Habis makan, so kiteorang pun gerak balik. Thank you The Replacement for a nice hidangan minum petang. 

3 Farah beransur balik dulu ye. See you guys later =D
Thanks spent masa sama - sama hari tu. Such a nice day (love).

And thanks juga korang singgah dan baca entry huda kali ni =).

You May Also Like

16 Comments

  1. maceh sudi hang out dengan iolls. hehehee

    ReplyDelete
  2. mengancam betol nmpk carrot cake tu..
    dh lama xmkn..

    ReplyDelete
  3. Sis pun makan aglio olio dia haritu, kira okaylah rasanya... menu dia banyak healthy food..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.menu dia banyak healthy sampai tak tau nak pilih mana haha

      Delete
  4. Fuh, syokkkk 3 Farah minum snatai petang ekk..Hehee..nama kedai tu...Wowwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Santai - santai petang katanya non hehhee :P

      Delete
  5. Fiza pun sama banyak lagi tak khatam tempat kat jb tu kadang tak tahu pun tempat tu wujud. Hehe. Macam best tempat ni.

    ReplyDelete
  6. wahhh.. korang ni betul2 dah macam kembar tak seiras

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaa memang tak seiras sebab lain parents kak, haha :P

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D