Mama's Botok - Botok : Botok - Botok Frozen area Johor

by - June 13, 2020



Assalamualaikum,

Mama's Botok - Botok : Botok - Botok Frozen area Johor | Hye korang, finally hari tu huda berkesempatan rasa Mama's Botok - Botok. Serious sedap tau. Huda pilih botok - botok Ikan tenggiri, yang disalut dengan beberapa jenis ulam dan rempah ratus yang sedap. Thanks sangat dekat kawan, which is adik kepada founder Mama's Botok - Botok, yang kebetulan turun JB. So I dapatlah rasa, hihi. 

Huda and family memang suka makan botok - botok ni. Kalau balik kampung dulu, atok buat, atau Mak Ngah beli je dekat akak dia. Ya Allah, best sangat bila dapat makan dengan ulam - ulam dia tu guys. Pula tu di tambah dengan lauk - lauk kampung, wow ngam sangat!

Mama's Botok - Botok Frozen.

Rasa dia sedap guys. Huda plan nak repeat lagi. 

Botok - botok ni merupakan makanan orang Jawa dan berasal dari Indonesia. Tapi kini popular dekat Johor dan Singapura. Kalau korang datang Johor, please please jangan missed tau try makan botok - botok. 

Botok - botok ni dibuat dengan rempah ratus, di salut dengan beberapa jenis ulam antaranya, daun mengkudu, daun kaduk, daun belinjau, daun selasih, pucuk ubi, puding rampai, dan ada lagi beberapa jenis ulam - ualaman yang terpilih. Kemudian dipadankan dengan Ikan Tenggiri atau Ikan kembung, or nak buat ayam pun ok. 

Nampak tu botok - botok dia. Sedap.

Harga - RM15 per box.
Saiz hidangan - 4 orang makan

Untuk Mama's Botok - Botok ni, ada 3 jenis botok - botok frozen. 
- Botok - botok Ayam
- Botok - botok Ikan Tenggiri
- Botok - botok Kembong Hijau.

Ulam - ulaman yang digunakan antaranya, 
- Daun mengkudu, 
- Daun betik,
- Pucuk ubi,
- Pucuk buas - buas,
- Puding mangkuk,
- Ulam raja, 
- Puding Rampai
- Daun Selom
- Daun Selasih
- dan beberapa jenis ulam yang terpilih.


Dari Simpang Renggam, Batu Pahat, Kulai hingga ke JB ada. So senang je nak dapatkan Mama's Botok - botok ni. 

Kalau nak order Mama's Botok - botok boleh contact mereka di bawah ni ok. 
En Fazrin 
FOUNDER
wasap.my/60177188588/Mama'sBotok-Botok
.
Mak Su
wasap.my/6012752899/Mama'sBotok-Botok
.
Faza
wasap.my/60149181396/Mama'sBotok-Botok

Ok guys, jangan lupa order Mama's Botok - Botok tau. 

Thanks singgah baca entry kali ni.








You May Also Like

2 Comments

  1. Alaaaa Sis suka niii...ada jual frozen ek..boleh try ni, tapi kalau dapat yang baru masak tu, perghhh sedapnyaaaa

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D