Leparks di Hari Sabtu

by - March 01, 2020



Assalamualaikum =D

Hi semua,

Leparks di Hari Sabtu - Pagi pagi dah gerak dari rumah, pergi area Larkin dan sarapan dengan family abang, dan adik aku. Lepas tu berdezup ke perpustakaan area Bandar JB, teman adik aku hadiri dia punya bengkel melukis komik.

Malas nak pergi mana, so aku decide stay je dekat library sambil buat kerja, dan blog walking. Aku ingat, aku seorang jela stay sambil tunggu adik. Rupanya ada parents lain juga stay, sambil tunggu anak. Yang join bengkel lukisan komik, plus minus about  20 orang macam tu.


Bengkel ini diadakan secara percuma. Tingkat bawah untuk kanak - kanak, tingkat atas untuk remaja.
Mostly remaja sekolah hingga 18tahun yang join.

Anyway congrats to my sister, jadi one of the winner.

Settle je urusan dekat Library. Terus ajak adik aku pergi B5 Street Market tu. Hari tu tak sempat pergi, so alang - alang ada masa kita pergilah kejap singgah makan.

So far pada aku B5 Street Market ni, ala - ala Kilang Bateri yang dulunya pernah beroperasi selama beberapa tahun dekat Johor Bahru. Besar. Ada ala - ala street market, dan ada juga ala - ala butik pakaian. Aku tak sempat nak terjah semua, sebab lepas je makan nak balik jap then pergi Aeon pula. Fuh. Full day of activities ye semalam. 

Lunch tengah hari kami dua beradik.

Tiba - tiba terserempak dengan Kak Ajan, Kak Sunah dan housemate diorg. Apa lagi semeja jela haha. Adik aku malu nak amik gambar.

Salah satu sebab kenapa pergi sini sebab nak makan Cendol Kampung Hulu.
Ye guys, now Cendol Kampung Hulu dah ada kat JB.
Senang sis nak pergi beli ok lepas ni. Tak payah tunggu nak pergi Melaka hahaha.


Balik rumah jap. Lepas tu sambung perjalanan pergi Aeon Tebrau. Nasib baik tak berapa jauh dari rumah. Date dengan family pula.


Jammed dia petang - petang kat sini macam “bercinta”. 

Ok guys sampai sini je sempat update. Thanks korang singgah baca blog dan entry huda.


You May Also Like

4 Comments

  1. busy betul Farah. Samalah, tapi saya busy sebab semalam wedding sampai 2. busy makan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kekadang je busy sabtu. mostly free je

      Delete
  2. hahahha tetiba terserempak tanpa sengaja khennnn

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D