Dim Sum Buffet (All You Can Eat), Renaissance Johor Bahru Hotel

October 02, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi, 

Hari tu kiteorang pergilah try Dim Sum dekat Rennaissance Johor Bahru, Hotel. Peh dim sum dia semua sedap, dari satu ke satu dim sum aku try. Dari tak berapa nak suka makan dim sum, jadi tersuka.

Nampak tu, sangat menyelerakan. 

Dengan hanya RM68 seorang, korang boleh dapat dim sum penuh satu meja. 
Sebenarnya sampai tak cukup meja bulat besar ni kot, haha. 
Mana taknya, dengan jumlah dim sum sebanyak 34 jenis ni, memang tak larat kalau nak habiskan. Nasib baiklah 9 orang makan hari tu, so takdelah membazir sangat. 

Suggestion:-
Kalau nak makan dim sum dekat Renaissance Johor Bahru hotel ni, huda cadangkan korang makan secara buffet, RM68 je untuk seorang (macam gambar dekat atas tu). Sebab bila korang pick one by one menu, memang rugi. 

Harga one by one dim sum ni dah berapa. If korang amik one by one, agak mahal sikit lah, so that's why I suggest untuk amik buffet share with family or friends. 

Setiap buffet akan dihidang dengan Teh Cina. 

Steamed Traditional Sponge Cake.
RM10

Actually ni kek pisang, not bad lah rasa dia. 

Steamed Sweet Taro Buns
RM11

Rasa keladi, sedap sangat. 

Steamed Golden Custard Buns
RM11

Dalam dia ada telur masin, oklah rasa dia not bad. 

Superior "Har Kao" with Water Chestnuts. 
RM12

Sedap, dalam dia ada dua ketul udang.

Pumpkin Porridge
RM12

First time rasa, not bad lah rasa dia.  

Fish Fillet Porridge with Shredded Ginger
RM14

Yang ni rasa dia sedap guys. 

Crispy Fried Sweet Taro Rolls
RM11

Dalam ni pun keladi. Rasa dia sedap sangat. 

Deep Fried Prawn Roll
RM14

Deep - Fried Prawn Dumpling with Mayonnaise
RM14

Ok guys ni sedap, boleh repeat. Dalam dia udang. 

Vageterian Spring Roll
RM10

Ni pun sedap rasa dia. 


Nampak sedapkan semua hidangan dim sum dekat Renaissance Hotel ni? So tunggu apa lagi guys, moh le terjah masa lunch time ok. 

Maklumat seperti di bawah:-

Location : Wan Li Chinese Restaurant, Renaissance Johor Bahru, Hotel

Waktu:-
Isnin - Sabtu : 11.30 pagi - 3 petang
Ahad : 11 pagi - 3 petang

Untuk tempahan call : 07 - 381 3388

Ok guys, sampai di sini sahaja sempat huda update. Thank you singgah dan baca blog huda. 





4 comments:

  1. Wah.. menariknya makanan-makanan yang disajikan..
    All you can eat pula tu..
    Teringin nak cuba Steamed Traditional Sponge Cake tu..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya Dim Sum...sape nak belanja akak ni erk...lama dah tak makan dim sum

    ReplyDelete
  3. Semua sedap menyelerakan...tak sabar pulak nak pi makannyaaa...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.