Sambil buat kerja sambil tengok vlog

August 25, 2019


Assalamualaikum, =D

Hye semua, 

Happy weekend,

Bila dah keluar keyboard, tu namanya aku kenalah pujuk diri aku untuk buat report. Ala report simple - simple je, yang tak stress kan minda dikala sedang bercuti. 

Lagilah bila buat dekat rumah ni, memang nak feel santai - santai je. Sebelum nak buat report tu aku suka buka lagu, tengok vlog atau drama dekat Youtube. Memang nak cakap tiap weekend aku akan layari Youtube untuk cipta mood buat sesuatu. 

Sanggup beli keyboard sebab senang nak buat kerja office kat rumah. 

Aku akan buat report kat rumah, bila 'perlu' sahaja. Lagi dah akhir bulan. Malas nak kusut kat office dengan report lain, mana boleh siap dulu, siapkan dulu. 

Sambil bersenang lenang dekat rumah, layan vlog Syedewa. 
Tak taulah sejenis lawak apa depa buat sampai aku ketawa je layan vlog diorang. 

Selain Syedewa dengan Intan, aku paling suka layan vlog Aida Azlin (AA). Sebab pada aku vlog AA ni more kepada Islamic dan ada aura positive. Konon - konon nak layan satu dua jela vlog AA, sekali terlayan vlog dia yang lain juga.

Walaupun dok buat dua benda dalam 1 masa, tapi Alhamdulillah siap juga report aku. Kira berbaloi lah buat report dalam mood santai di hujung minggu. 

9 comments:

  1. sy suke layan mukbang sebelom tido..
    lepastu mula la rs lapar nk mkn.. haha

    ReplyDelete
  2. Lorr selama ni takde keyboard ke Farah? habis tu update blog guna apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update blog guna keyboard kat laptop tu. huda beli usb keyboard ni utk kerja sbb ada numbering tepi tu sis, senang nak buat kerja rather then guna keyboard laptop hehe

      Delete
  3. haha, kalau saya tak siap la kerja bila tengok video. :D

    ReplyDelete
  4. Sama laaa. syedewa ft intan = dekah gelak. satu lagi try tgok NurFatinZakki goshhhh hat ni pun pecah haha

    ReplyDelete
  5. kalo akak pulak, kadang2 je mood nak dengar lagu kat youtube tu sambil buat kerja..hihi

    ReplyDelete
  6. Ehhhh sama.. Uyul pun kalau bosan tengok movie sekali. Selalu tgk cerita melayu la. Nak layan korea tak paham, kena bukak subtitle.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.