Sajian Makanan Arab di BLD Cafe, Renaissance Hotel

August 05, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua, 

Malaysia popular dengan kepelbagaian kaum, jadi sajian yang popular juga adalah dari sajian Melayu (itself), Indian dan Cina. Turut popular di sini adalah sajian makanan thai, makanan arab dan lain - lain.

Kalau korang nak tahu, BLD Cafe Renaissance Hotel juga ada menyediakan sajian makanan arab untuk para pelanggan. Sajian ini di sajikan khas oleh Chef Arnold, yang merupakan Executive Chef  dan turut dibantu oleh teamnya yang lain.

Menariknya, sajian makanan Arab yang disediakan di sini berasaskan "grilled and roasted", turut dihidangkan juga roti arab yang dikenali sebagai roti naan, dan beberapa hidangan lain yang diadun khas dengan kepelbagaian rempah - ratus dan manisan arab. 

Arabic Bread (Naan Bread) with Kofta Lamb, Kofta Chicken and Chicken Musakhan. 
Nice guys rasa dia. Huda suka yg Kofta Lamb, sedap sangat. 

Rasa rempah ratus masakan arab yang sangat lengkap!

Kalau nak rasa lagi lengkap, korang kena try lauk pauk dia juga. 

Kari Udang

Mix Vage Masala

Eggplant Masala

Dah nama hidangan arab, tak sahlah kalau tak ada nasi arab sebagai salah satu hidangan Arabic Cuisines. 

Lamb Mandhi Rice. 

Lamb with Vage.

Walaupun nama dia Lamb Mandhi Rice, korang boleh je campur dengan ayam grill yang dikenali dengan Chicken Masakhan. 

Barulah ada umppp👍.

Chicken Musakhan is in the house guys. 
Korang kena rasa ni, serious sedap.

Kasi zoom sikit, supaya nampak kesedapan ayam grill ni. 

Ayam grill diadun dengan rempah khas untuk hidangan Arabic Cuisines. 

Bila dah makan makanan yang agak berat, kita mestilah nak try hidangan pencuci mulut kan guys? Huda suggest kat korang untuk try beberapa juadah hidangan pencuci mulut. Antaranya:-

Umali

Roz Bil Halib

atau korang boleh cuba hidangan pencuci mulut yang lain, antaranya:-



Selain tu, bagi penggemar salad korang boleh DIY korang punya salad sendiri tau.

Menarik bukan?

Pilih je korang nak letak apa untuk hidangan salad korang.

Lepas tu korang boleh pilih salah satu sos ni,
Hummas, Muttabhal, Baba Ganoush, dan Tabouleh. 

Bila dah diadun, jadilah salad Middle Eastern korang. 

Bak kata Mira Filzah, "dah siap....."

Promotion (Only valid during August 2019)
Middle Eastern Buffet (Friday & Saturday - 6.30PM until 10.30PM)
RM123 nett per person
RM61.50  nett per children (Aged between 5 to 12 years old)

Cara untuk membuat tempahan:
Call : +6073813322. 

Email : partheeban.sundaramurthy@renaissancehotels.com. 

Whatsapp (only) :  0177713327 

Other promotion (Only valid during August 2019)

Hari Raya Haji Buffet (11 August 2019)

Special from BLD Cafe, mereka ada menyediakan lemang, satay, kuih - muih, dan turut dihidangkan juga pelbagai juadah hari raya. 

RM90nett per person (Lunch)
RM123nett per person (Dinner)

Nasional Day Buffet (31 August 2019)

Special from BLD Cafe, korang akan disajikan dengan kepelbagaian juadah masakan di seluruh Malaysia. 

RM90nett per person (Lunch)
RM123nett per person (Dinner)

ok guys sampai di sini sahaja yang sempat huda tulis. Anything for further info, kindly contact person incharge. 

Thank you. 

5 comments:

  1. assalamualaikum farah...wah ! sedapnya menu ...kambing golek pun ada la...

    ReplyDelete
  2. jalan sini <3 https://messarah.blogspot.com/2019/08/my-favorite-sendu-song-all-time-and-why.html

    ReplyDelete
  3. Semua menyelerakan kan kannnn...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.