Jom plan buka puasa di "Jom Makan" by Double Tree

March 25, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi guys,

Even kita nak tempah baju raya pun, tailor dah cepat - cepat up bila last korang boleh hantar tempahan korang. Tiba date dah nak dekat raya, baru cun korang boleh amik tempahan korang yang dah siap tu. Yes. Sama juga kalau korang nak jadi one of Early - Bird untuk berbuka puasa dekat "Jom Makan" by Double Tree JB ni. 

Korang kena book cepat - cepat tau, sebab ada harga yang sangat - sangat berpatutan untuk korang semua. Ha, nak tahu berapa harga dan bila tarikh untuk early bird ni, korang kenalah baca kasi habis dulu entry huda ok. 



Kalau korang nak tahu "Jom Makan" by Double Tree ni, mengetengahkan konsep hidangan makanan "Satu Malaysia". Mana tak Satu Malaysia-nya, kalau ada signature dari beberapa buah Negeri yang terpilih untuk hidangan para tetamu masa Ramadhan nanti. 

Antaranya...

Masak Lemak Pisang Muda dari Negeri Sembilan

Daging Batang Pinang Masak Kayu Manis dari Penang

Udang Galah dengan Sambal Petai dari Selangor

Ha, bukan tu je tau. Bubur lambuk pun ada disediakan untuk hidangan berbuka puasa nanti. 
Bubur lambuk ni is a must tau masa Bulan Ramadhan. 

Kalau style JB/Johor macam nilah bubur lambuknya. 

Mee Hoon Sup Utara pun ada guys, 

Ha ni lagi satu, 
kalau pergi Bazar Ramadhan mesti, mesti huda akan beli ni sesekali. 
Kalau ada arwah atok dulu, dia selalu beli Murtabak tau. 
Peh rindu pula nak makan Murtabak yang sodap kat Larkin, JB tu. 

Eh eh, dekat "Jom Makan" pun ada sediakan Murtabak tau masa Ramadhan nanti. 

La, Somtam pun ada juga.

Sapa yang suka dengan Somtam ni, korang jangan lepaskan peluang untuk cuba Somtam dekat "Jom Makan" by Double Tree ni tau. 

Aneka kerabu dan ulam - ulaman dihidangkan untuk korang. 

Bukan dari Malaysia je guys, diorang bawa korang terbangg ke Korea tau. This one is one of Korean Signature food, La Kalbi nama diberi.

Sedap tau La Galbi ni, daging dia lembut, ditambah pula makan dengan sayur - sayur tu. Nikmat tidak terkata. 

Popia basah in the making. 

Ok guys, apa yang menariknya, dekat "Jom Makan" masa Ramadhan nanti, korang boleh rasai pengalaman buat popia basah sendiri (dan di guide oleh chef dekat situ). 


Bukan tu je tau guys, selain aneka makanan yang berat ni, ada juga pelbagai hidangan dessert untuk korang semua. 

Antara dessert yang ada:-

Ada hidangan kuih - muih melayu nanti. 

kuih - muih hari raya pun turut ada juga. 




Aneka dessert - dessert yang disaji masa Ramadhan nanti.

Last but not least, this pulut mangga.
Peh enak sungguh dimakan. 

Aduh, duh duh...Bila menaip entry, dok upload gambar ni rasa macam laparrr pula ek. Kemahen mengiurkan betul lah. Oklah guys, huda rasa macam enough lah, nanti kang lapar balik pula. So sampai sini je ok huda sempat update. InsyaAllah next time huda update lagi (serious berderet - deret entry huda nak update ni ha, hehe). 

Thanks korang singgah dan baca entry huda kali ni. Jangan lupa book awal - awal tau dan jadilah early bird untuk dapatkan harga yang murah. 

Oh ye, sebelum huda terlupa, meh huda bubuh sikit infor untuk korang. 

Date Early Bird Buka Puasa Buffet Dinner : 15 March - 30 April 2019 (6.30pm - 10.30pm). 
Price Early Bird Buka Puasa Buffet Dinner : RM158nett (per adult), RM79nett (per child).

Date Buka Puasa Buffet Dinner : 1 May - 4 June 2019 (6.30pm - 10.30 pm).
Price Buka Puasa Buffet Dinner: RM178 (per adult), RM89 (per child).

Macam mana nak buat tempahan? Sebarang tempahan korang boleh call 07 2686 868 atau email JohorBahru.FB@hilton.com

4 comments:

  1. Sis ko terpaksa scroll laju-laju sebab tak menahan nengok kambing tu hahahaha
    Semua menu sedap-sedap belaka..tapi ada juga kurangnya..but dengan harga dia, berbaloi ler dengan semua menu yang ada..kemain banyakkkkkk

    ReplyDelete
  2. tak sempat rasa pulut mangga hari tu..lajuuu habisss

    ReplyDelete
  3. Menariknya makanan dia. Nampak sodappp

    ReplyDelete
  4. Semua sedap-sedap belaka, pening kepala mau pilih mana...
    Kalau berbuka di sini memang puashati le membayonya..makan sampai lebam hahahaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.