Cake by Fash - Antara kek yang sedap dekat Johor Bahru

by - August 16, 2018



Assalamualaikum =D



Cake by Fash | Hi semua, kalau korang nak tahu Cake By Fash ini merupakan salah seorang homebakers yang dikenali di Johor Bahru. Sejujurnya, baru beberapa tahun mengenali fash, dan once dapat tahu fash is a bakers, kiteorang start order one by one cake dari beliau.

Kenapa huda memilih Cake by Fash sebagai salah satu bakers favourite huda? Huda ni jenis once dah jumpa bakers yang buat kek sedap, huda terus order atau beli je kat situ. Repeat pun takde hal. Sebab memang ternyata sedap dan puas hati, tiap kali order.

Huda pernah try Cakesbyfash ni beberapa kali. Dan one of it, huda pernah order brownies dekat dia untuk birthday kawan huda. Well actually, tak tau nak order cake apa untuk kawan. Tiba - tiba masa tu terfikir, brownies. Huda terus order brownies dekat fash.

Ternyata, brownies yang fash buat sangat sedap!

Ha, nampak brownies dia. 
Memikat betul. Sedap pula,rasa dia tau. 

Order untuk kawan dan diri sendiri sebenarnya.
Kawan huda pun puji kek fash ni. Sedap sangat katanya. 



Tempahan kek by Fash

Selain brownies, banyak lagi cake lain yang fash buat. Ada Burnt Cheese Cake, Pastry Fruity Cake, Bisoff Cheese Cake, Victoria Sandwich, Medovik Honey Russian, Caramel Cheesecake, Bisoff dan Nutella Tartlets, biskut/cookies raya, dan macam - macam lagi.


Nampak tak cake - cake dan tarlets yang sangat memukau - mukau dari pandangan mata korang. 

Jadi bagi korang yang berada di Johor Bahru, jangan segan silu untuk order cake dari fash. 

Fruit Pastry Cake. One of my favourite. 
Banyak kali dah tempah cake ni dekat fash. Family huda pun suka. Bila order cepat je habis, haha. Sebab cake ni manis - manis buah. Serious sedap. 

 Medovik Honey Russian.
Yang ni pun pernah order, sedap juga rasa dia.

 Tartlerts fash yang kian memikat hati orang - orang yang melihatnya. Kalau rasa lagi terpikat kot. 

Nutella dan bisoff tartlets
Rasa dia sedap. 
Huda paling suka dengan tartlets bisoff tu. 


Actually banyak lagi cake - cake yang fash jual ni tau. 

Untuk lebih jelas berkenaan dengan "how to order", dan nak tahu "menu and price" each cakes yang fash jual.  Korang boleh singgah Instagram Fash dan refer details di situ. Atau untuk lebih jelas, korang boleh terus DM fash ok. 


For more info/details, korang boleh singgah dekat Instagram (Click Here) ; FB Page (Click Here).

Re - updated : 19/4/2020 



You May Also Like

2 Comments

  1. Waaa sedapnyaaa kek yang ada mangga tuuu..
    Kat JB kan, nanti nak skodeng laaaaa

    ReplyDelete
  2. wow menariknya kek-kek dia.nampak kek-kek moden la.
    Janji Kita

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D