Kehidupan adalah sebuah cerita

June 07, 2018


Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Kehidupan adalah sebuah cerita | Life is a story. 

Aku pernah bertanya pada diri aku sendiri, macam mana seseorang tu boleh kuat. Boleh tabah hadapai ujian yang amat besar dalam hidup dia. 

Sampai aku pernah tanya dekat kawan aku, macam mana korang boleh kuat? And what they said, "Entah, aku tak tau. Cuma kalau kita ada masalah, kita doa dan mengadu pada Allah. Dan cuba kuatkan diri. Life must go on,". 

Ayat yang ringkas dan ianya amat bermakna. 

Setiap orang ada cerita tersendiri. Allah datangkan ujian yang berbeza, untuk seseorang tu. Dan setiap ujian ada hikmah disebaliknya. 

Hikmah tu, terkadang kita tak nampak sekarang. Sebaliknya, in future baru kita nampak hikmahnya. 

Apa pun, kita kena kuat dan teruskan kehidupan dalam menghadapi ujian =D

Image result for be happy tumblr

Dear self, be positive and stay strong =D

1 comment:

  1. betul tu semua ujian terselit hikmah disebaliknya. semoga farah tabah dan kuat menghadapi ujian hidup yang sementara ini. ^^

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.