Girls talk be like - terus jump conclusions

Assalamualaikum =D

Hai guys. Hari ni kawan huda, sekali lagi ajak keluar since last week, I tak dapat nak keluar atas sebab - Sebab tertentu. Biasalah kalau dah keluar dengan kawan tu, of course la ada girls talk be like gitu. Tapi huda tak nak cerita tentang intipati, dan the whole story what we share, but huda terus jump into the conclusion,

Girls talk be like - terus jump conclusions

1. Choose people, who choose you. Be friends with people who can accept you. 

2. Bak kata orang, rambut sama hitam hati lain - lain.

3. Why you choose to stay, if you hurt. Choose your own way and walk away. Lot of opportunities out there.

4. Once people tak suka you, many things they will do. Jadi fikirkan.

5. Dah tua ni, malas nak sakit hati pada benda tak perlu. Kalau benda remeh yang buat kita sakit hati, then tak payah layan.

6. Be careful of your words. You  boleh ubah diri you, boleh kawal apa you buat dan you cakap. Tapi you cannot control others. Be yourself.

7. Setiap orang akan ada ujian sendiri. Masa dan ketika je yang akan berbeza.

8. Tak perlu layan, tak perlu balas apa manusia buat dekat kita. Sebab kalau balas pun tak ada benefit apa. Baik lah belajar sabar, diam and jauhkan diri supaya hati tenang.

9. Hati seorang ibu kalau tengok anak sakit, sampai boleh keluarkan air mata (kawan I dah kahwin, and ada kids). Sayu betul tengok dan dengar dia story tadi, aku pun sedih.

10. Choose your family. Utamakan family. Apa pun itu family.

11. Kebergantungan kita yang utama, is Allah.

12. Jangan mengalah dalam mencari penawar. Terus usaha untuk kembali sihat. Sama ada dengan cara modern mahupun traditional.

13. Keluar dengan kawan, merupakan salah satu therapy kepada stress. 

p/s - dear best friends. Thank you for having me tonight 🤍. 


1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Betul semua conclusions yg huda buat tuuu lagi2 no. 11. Mekasih ingatkan

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.