Buka puasa dengan tema Citarasa Ramadan - Buffet Ramadan Johor 2022

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Bagi peminat lauk - pauk gulai, sup gearbox, korang boleh baca entry ni sebab ada berita menarik yang huda nak share dengan korang semua tau. Ramadan kali ni, dengan tema Citarasa Ramadan,Chef Aris (dari Amansari Hotel Johor Bahru), bawakan special menu untuk para peminat gulai dan sup gearbox. Sup gearbox dia sedap. Gulai pula ada pelbagai jenis gulai yang disajikan. Antaranya Gulai Kawah Ayam Kerutuk, Gulai Kawah Kambing, Gulai Kawah Paru, dan Gulai Kawah Kepala Ikan. 

Sup Gearbox - Buffet Ramadan 2022 Amansari
Sup Gearbox

Gulai Kawah - Buffet Ramadan 2022 Amansari
Gulai Kawah

Sup Gearbox - Buffet Ramadan 2022 Amansari


Huda nak angkat mangkuk tu pun, kemahen berat. Rasa dia memang terangkat. Ditambah pula dengan sambal kicap, pehhh memang lagi terangkat rasa dia. Sup gearbox, boleh makan dengan 3 cara. Nak makan gitu pun boleh, nak makan dengan nasi pun boleh, nak makan dengan roti pun boleh. Just choose.
Aneka Lauk - Pauk
Aneka lauk - pauk di buffet ramadan 2022 - amansari

Aneka lauk - pauk di buffet ramadan 2022 - amansari
Anake Kuih Tradisional

Aneka Kuih Tradisional - Buffet Ramadan 2022 Amansari

Aneka Kuih Tradisional - Buffet Ramadan 2022 Amansari

Bukan tu saja tau, specilnya bufet ramadan kali ni, Amansari turt bawakan pelbagai jenis menu tradisional (selera kampung), yang kalau di makan mesti lauk bertambah. Dah bayar buffet, semua korang kena rasa tau. Masakan panas pun ada! Tu menarik. Ada char Kuew Teow, spagehetti, laksa johor, pelbagai jenis ikan bakar turut disajikan. 

Laksa Johor
Laksa Johor - Buffet Ramadan 2022 Amansari

Laksa Johor - Buffet Ramadan 2022 Amansari

Makan Panas - Buffet Ramadan 2022 Amansari
Spagehtti.
Stesen yang sama, ada char kuew Teow.

Ikan Bakar Special - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Ikan bakar pun ada guys.
Pelbagai jenis ikan disediakan. Korang tinggal pilih, dan chef akan masak untuk korang.

Goreng - Goreng Station
Goreng - Goreng Stesen - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Goreng - Goreng Stesen - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Goreng - Goreng Stesen - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
kalau dekat goreng - gorent station ni, paling aku suka adalah durian goreng.
sedap, repeat ye haha.

Kambing Golek - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Kambing golek
Sedap ni.

Makanan Raya pun ada
Juadah Raya - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Lemang

Juadah Raya - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Serunding Daging

Juadah Raya - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Serunding Ayam

Aneka Salad turut disajikan

Aneka Salad - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Aneka Salad - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Aneka Salad - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Satay - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
Satay Daging.
Satay Ayam pun ada.

Satay - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Roti John - Buffet Ramadan 2022 - Amansari

Pelbagai jenis minuman - Buffet Ramadan 2022 - Amansari
kalau dapat eth tarik kaw kaw pun best.



Harga Buffet 
Bermula 6 April 2022 - 1 May 2022
RM128 (dewasa)
RM64 (kanak - kanak ; 6 hingga 12 tahun)

Harga Buffet (Early Birds)
Bermula 4 Mac 2022 - 6 April 2022)
RM90 (dewasa)
RM45 (kana(kanak - kanak ; 6 hingga 12 tahun)

Cara tempahan
Call :
073817070
0127647488

Info :
Pakej Penginapan bermula dari RM240 untuk bilik Deluxe, untuk 2 hari 1 malam (termasuk Ramadan Buffet & Sahur untuk seorang)

1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Sup gearbox dia tu memang sedap laaaa, durian gorengnya pun sama.. banyak si Yana makan haritu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.