Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal

Assalamualaikum, =D

Right - Handed, Left - Handed sama je. Cuma bezanya, kami buat apa - apa dengan menggunakan tangan kiri. Bila buat sesuatu menggunakan tangan kiri, ianya juga dipanggil orang kidal. Kidal. Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal. Setiap 13 August, hari kita. 

Personally, first time huda dengar ni rasa terkejut jugalah kan. Sebab ada hari untuk orang kidal, hehe. Mengikut kajian, hanya sebilangan kecil sahaja orang kidal dekat dunia ni, (tak sampai 50% pun). Bermaksud, memang tak ramai kelompok kidal.

Apa tu Kidal?
Kidal, merupakan seseorang yang buat semua benda dengan tangan kiri, termasuk makan, dan menulis. Tangan Kanan tu gunalah juga, tapi yang dominan tangan kiri

Bak kata sains, orang Kidal ni, banyak guna Otak belah kiri. Means Otak belah kiri dia terlebih active. Ikut sains otak belah kiri ni, terarah kepada fikiran secara analysis, math, training, fact, idea. More info - CLICK HERE.

Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal

Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal

Setiap orang dia ada specialitist dia tersendiri. Apa pun, hargai diri, keluarga dan rakan - rakan yang hargai anda.

Bila kita hargai orang, InsyaAllah ada je orang akan hargai kita walaupun dalam diam.

Apa pun, Selamat Hari Kidal Sedunia, buat geng - geng Kidal. Tak sangkalah, ada "hari kita", hahhaa.

Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal Selamat Hari Kidal sedunia, buat geng - geng Kidal Reviewed by Farah on August 13, 2021 Rating: 5

1 comment:

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.