Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL

Assalamualaikum =D

Hai korang. Disebabkan huda peminat "dessert". So one day, huda pun scroll scroll instagram, dan cari apa yang best (since huda teringin brownies). Masa scroll tu terjumpa resepi brownies, dessert - dessert lain, itu dan ini. 

Huda agak tempting kalau nampak browies. Dijadikan cerita, terjumpa satu Instagram ni, tapi dia kat KL (since huda stay kat Johor). Nak beli cake online tapi berfikir jugalah. Homebakers kat KL. Huda still scroll - scroll IG tu, oh yes dia boleh courier cake tu! Tapi bila huda fikir balik, eh tak rosak ke?

Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL

So huda pun DM seller tersebut. Sebab dah tempting, dan rasa yakin sikit nak beli cake online dari KL ni. 

Macam - macam soalan huda tanya, untuk rasa yakin lah. 

Ini jawapan seller
- Cake tahan 2 - 10 hari.
- Normally akan bake dan terus courier cake tu. 
- Cake akan sampai dekat customer, selalunya 2 hari. Means hari ni post, esok sampai.
- Mereka akan post kasi kemas, so that the cake tak hancur, rosak.
- Rasa pun takkan rosak.

Huda cuba je order dulu, sebab tempting dengan dia punya cake.

Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL
Brownies Fudge, dan Cake Marble Jelita.

Betul, dapat dalam masa 2 hari.
Sabtu terus sampai.

So ini cake yang huda dapat. Tak ada apa - apa effect.
Rasa dia pun sedap lagi, and tak rosak.

Personally for me, ok je order cake online dari KL ni.

Cantik je bila dapat. Thanks Iffah, InsyaAllah, nanti huda order lagi kat Iffah <3 =D .

Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL
Seller akan balut macam ni.
Mereka balut dengan bubble wrap. Bubble wrap tu, diikat kemas. Box pun, muat muat je box cake tu.

Masa scroll instagram tu, ni lah gambar yang huda nampak tu. 
Brownies Fudge dan Marble Jelita.

Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL
Cake Marble Jelita

Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL
Brownies Fudge.

Kalau berminat nak beli online, boleh direct order dekat Iffah tau.

product for postage/shopee
Brownies fudge RM15
Kek batik ganache RM15
Marble jelita RM10
Surprise box (customize) from RM10
Bouquet (customize) from RM35
*Free wishes card
*Free decoration/topping
Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL Homebakers dekat KL : Huda beli online cake dari KL Reviewed by Farah on July 15, 2021 Rating: 5

2 comments:

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.