Dengar lagu raya walaupun mood raya tak ada sangat

May 11, 2021

Assalamualaikum, =D

PKP dah diumumkan lagi. Most of the place kena PKP, termasuklah Johor Bahru. Jadi nak pergi mana? Tak ada mana, duduk rumah jelah masing - masing. Aku percaya, bila PKP diumumkan mood nak raya sedikit sebanyak agak spoil sikit. Errr, ke spoil banyak?

Untuk aku, tak adalah banyak sangat tapi sedikit sebanyak memang kelaut. Entah. Tak tahu macam mana nak explain, sampai aku ter-update entry kat blog. 

Cara aku nak naikkan mood raya, di samping berdoa untuk kuatkan semangat supaya mood raya tak spoil habis, aku selalu gak dengar lagu raya. Maybe tu yang kuatkan semangat aku. 

Lagu Raya Klasik Yang Best

Maybe makan kuih raya, pun boleh tolong adakan sikit - sikit mood raya. 

Tapi apa pun, bila tengok orang lain yang maybe tak dapat nak beraya dengan family aku cakap kat diri aku. Relax bro, relax sis. Kejap je tu. Nanti kau oklah. Setakat mood spoil sikit, takde benda. 

Oh mungkin korang tertanya kenapa mood aku spoil. Tak boleh nak cerita kenapa, sapa yang tahu tu tahulah. Sapa tak tahu, sorry I memang tak dapat cerita. 

dah 2 kali raya tak dapat beraya dengan family abang. 

byfarahh.com

Dalam tak ada mood pun, sibuk buat banner wish raya.
Hehehe.

Tapi InsyaAllah, hari raya pertama aku tetap akan pakai baju raya =D
Cuma, 
Cuma tulah, keliru nak pakai warna pink ke, warna merah. Korang rasa aku pilih warna apa untuk raya pertama? 

Apa pun kita doakan saudara Islam kita di Palestin ok. Semoga mereka selamat di sana. 



You Might Also Like

2 Comments

  1. sambil mengemas marathon drama 🤣🤣🤣 tu lerr yg ain buat supaya tak spoil the mood ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul gak tu. tapi huda kalau marathon drama kena dok marathon je hahaha :P.

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.