Warisan Lagenda - Tema Buffet Ramadan Forest City Golf Resort 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Memandangkan masih ada diantara kita yang tak dibenarkan rentas negeri, termasuklah saya. Hari ni, huda nak share dengan korang satu buffet dinner yang boleh ingatkan korang pada kampung halaman. 

Ramadhan kali ni, Forest City Golf Resort bawakan khas Warisan Lagenda kepada para pengunjung yang berada di sekitar Johor. Hidangan - hidangan Warisan Lagenda memang superb, rasa makanannya pun sedap - sedap belaka. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Antara hidangan yang dihidangkan adalah, Gulai Kawah, pelbagai jenis ulam - ulaman, kerabu, kuih - muih, aneka sambal belacan, ais kepal pun ada guys. Kalau nak sebut satu - satu kuhhhh semangat. Sebab ada lebih 200 jenis hidangan yang disediakan di sini. 

Antara yang special kali ni adalah, Gulai Daging Harimau Menangis. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Gulai Daging Harimau Menangis

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Rendang Daging

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Ulam - ulaman sedap dimakan dengan sambal belacan. Dan boleh bertambah ye. 

Sambal belacan biasa, sambal belacan mangga, etc etc. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Ais kepal pun ada guys. 
Siap disediakan pelbagai toping lagi tu. 

Budak - budak ni, mesti lagi suka kalau diorang dapat tu.

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Kambing golek, ikan pari bakar, ikan siakap bakar, etc etc. 

Bakar - bakar ni kalau dapat makan belah malam, memang best betul. Dibalas dengan BBQ sauce dia tu, makin bertambah - tambah kambing golek tu guys.

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Aneka kerabu turut dihidangkan di sini. 

Huda tak pernah tau suka kerabu, huda rasa macam pelik kalau makan tu haha. Tapi bila makan kerabu dekat sini, jadi suka pula. Kerabu sotong dia, sedap tau. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Tak dilupakan ada ikan kering juga guys. 

Ikan kering ni, memang penaik selera bagi peminat masakan kampung.
Kalau dapat kat huda ni, memang bertambah nasi dibuatnya tau. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Tebor - tebor section bawakan korang, makanan tradisi melayu such as murtabak dan roti jala. 

Roti jala dapat makan dengan kari, pehhh serious sedap. 


Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Antara hidangan yang disediakan dekat Section Lagenda Tradisi such as - Burasak, Botok - botok, etc etc. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Kuali Panas pula menyediakan masakan panas, seperti Mee Hoon Kuew Teow, dan sebagainya. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Pelbagai jenis kuih - muih dan dessert turut disediakan. 


Selain gulai kawah, ada juga pelbagai jenis lauk disediakan di sini :-
Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Udang goreng butter. 
Bau dia enak sangat ye. Menggoda sangat suruh huda amik dia hari tu, hehehe. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Lala

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Paru Goreng Sambal. 
Ini pun sama memikat betul bau dia.

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Caru bakar. 
Simple tapi kalau pekena dengan air asam ni bertambah berselera ye. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort

p/s: 3 set menu akan di rotate . Bermakna, ianya takkan sama pada hari sekian, sekian. Makanan semua ni akan diatur dengan baik oleh chef - chef dekat Forest City Golf Resort. 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Dah puas makan, kenalah ada pencuci mulutnye guys. 
Gerai Masam Masam Manis, menyediakan pelbagai jenis buah - buahan. 

Eh jap. Bukan ke sebelum makan kena ambil buah - buahan dulu kan? 

Warisan Lagenda Forest City Golf Resort
Kalau korang nak pekena teh tarik, meh datang ke gerai ni. 

Hujung sebelah kiri tu, gerai makan durian fresh. 
Ya Allah, bau duriannya sangat menggoda dan tergoda ye. Tapi sebab dah kenyang huda tak sempat pula nak rasa. 

Setiap pukul 8pm, korang dah boleh start pekena durian. 

Kenapa pukul 8pm baru boleh makan durian? Ianyalah, kita dah seharian berpuasa. Mesti kena makan makanan berat dulu, baru boleh makan durian lepas tu. Duriankan panas sifatnya. 

Kalau pekena durian dulu, sebelum berbuka kang takut perut tu sakit pula. 


Info Ramadhan Buffet :-

Ramadhan Buffet only available from 16 April - 11 May 2021. 
Normal Price:-
RM98nett per adult, 
RM50nett per senior citizen and kids below 12 years old. 

Early Bird can only start now until 11 April 2021. 
Price for early bird (include frontliner) :-
RM78nett

For reservation please call : 07-5352288

Room promotion :-
Start from RM200per night include breakfast for 2person - Only available for Superrior Room.

Room Promotion Forest City Golf Resort
2 super single bed

Room Promotion Forest City Golf Resort
Set TV, study table, 1 bilik air (dilengkapi buthtub).

Room Promotion Forest City Golf Resort
Dan yang menariknye dekat sini tenang. 

Pemandangan ruangan hijau ni (apa ek nama dia lupa haha). Ruangan ni dengarnya boleh buat wedding, atau event dekat sini. 

Padangan bilik padang golf pun ada. 

Dekat sini memang tenang, sebab keliling nampak benda hijau. Pula tu agak jauh dari hiruk pikuk bandar. 

Location Forest City Golf Resort
Ianya mengambil masa lebih kurang 30 minit dari Johor Bahru ke Forest City Golf Resort. Manakala 15minit dari Pekan Gelang Patah ke Forest City Golf Resort. Dan 10 - 12 minit dari Forest City ke Forest City Golf Resort. 

Waze : Forest City Golf Resort


2 comments:

  1. Perghhh sekali bukak sini, dah macam Biarlah Gambar Berbicara hehehe.. semua sedap-sedap menunya.. geram plak kita bila tau ada Gulai Daging Harimau Menangis, yang mana satu agaknya yaa hahahaha

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.