" Jemput Makan @ BLD Cafe Renaissance Johor Bahru Hotel | Buffet Ramadan - FARAH

Jemput Makan @ BLD Cafe Renaissance Johor Bahru Hotel | Buffet Ramadan

by - March 22, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Kalau korang rasa nak tukar menu sekali - sekala masa berbuka puasa nanti, mungkin ini pilihan yang menarik, sebab lebih 400 menu dihidangkan buat para tetamu. Dari makanan melayu, ala western, indian, dan pelbagai lagi hidangan turut dihidangkan. Jujur cakap, korang boleh rambang mata kot kalau korang singgah dekat BLD Cafe, Renaissance Johor Bahru Hotel. 

Jemput Makan @ BLD Cafe Renaissance Johor Bahru Hotel.

Jemput Makan | Buka Puasa Buffet JB 2021

Ok jom terjah dan tengok juadah - juadah menarik kat bawah ni :-

Kadang - kadang terasa nak makan, makanan kampung. Or nak makan satay? Satay is most favourite right?

Tara...

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
So this is satay ayam dan daging yang memang boleh jadi pembuka selera penggemar satay. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Ikan pari bakar dan ikan caru bakar (or sometimes people call ikan jaket), sedap di makan dengan air asam atau sambal. Peh peh, memang terliur lerrr jawabnya. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Nasi ayam pun ada guys. Tengok tu ayam dia, ah melting sangat. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Sometimes we look forward for ikan juga. Serious, huda agak melting juga tengok Ikan Masak Nyonya ni.

Siapa favorite ikan masak nyonya? korang boleh rasa ni. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Udang butter. Huisyh, serious menaikkan rasa nak makan ye. Kalau dapat udang butter dan sambal belacan pun sedap tau. Boleh bertambah.

Aduhai BLD Cafe ni, menggoda sungguhlah makanan - makanannya. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Teringat pula satu ketika dulu, pernah makan nan cheese dengan ayam tandoori. Pehhh, boleh bertambah ek. Kalau makan hidangan ni belah malam, kira kenyang juga tau guys. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Bubur Barli. 

Huda ingat bubur gandum, sekali rasa oh barli. Aduh boleh tak perasan kat tag makanan tu. 
Apa pun not bad ye guys, rasa dia.

Kemahen dah makan berat, pastu nak rasa bubur barli ni. 
Sedapppp serious tau.

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Bubur kacang merah pun ada. Sapa peminat bubur kacang merah, korang boleh rasa nanti tau.

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
cantik susunan bertingkatnya. nak amik pun rasa serba salah kang takut roboh hahhaa. tapi ambil juga rasa. 

Cream puff tu sedap yeeeeee.

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Sapa peminat seri muka meh come rasa as pembuka selera. 
Biasa lerrr, orang Johor kena ada at least 1 atau 2 kuih kat atas meja makan, barulah nama dia buka puasa. 

Ke aku je yang rasa mcm tu? hahaha

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Kuih lopis ni sedap ek. 

Bukan apa tau, dulu masa study kat Pahang. Mati kutu tiap kali Ramadhan menjelang. Susah bebeno nak cari kuih, bila tiba masa nak merasa kuih tu. Tetibe rindu pula juadah kat JB, masa I study kat Pahang. 

Tu yang rasanya, maybe orang Pahang ni, dia pentingkan juadah berat. 
Tapi kebab, burger selalu ada pula. 
Oh sata kat sana memang popular, dan sedap. 
Eh tersalah topic, hahaha.

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Baked Salmon yang buat orang ramai tertumpu pada dia, dan beratur. 

Ok sambung topic. 

Ikan salmon baked ni ada 2. Besar. Tapi cepat habis, sebab ramai beratur and ambil sekali banyak. Betul - betul ramai peminat awak ikan salmon sebab sedap. 

Saya pun peminat awk. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Baked salmon dan other BBQ item, tak sah ler kalau takde kentang baked ni. 
Sedap sedap. 

Yang ni pun cepat habis, dan menjadi peminat ramai pengunjung BLD Cafe ye. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Texas Beef Brisket

Sangat juicy ye nampaknya di situ. 

Jangan kata korang, huda yang tengok pun rasa macam ahhhh sedapnya kalau dapat makan ni. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Ha tadi huda sebut pasal Pahang kan. Ini one of favourite orang Pahang gak. Daging masak hitam.

Nampak daging, mengingatkan pada kawan huda yang suka masak Daging Masak Hitam.

Sedap tau Daging Masak Hitam ni. Korang kena rasa. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021

Dah ada, rugi kalau tak makan.

Macaroni Baked juga menjadi kegemaran dan cepat habis. 

Makan macaroni baked dan salmon baked, peh bertambah dibuatnya. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Fish Piccata Provencel

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Chicken Raulade Mushroom

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Pizza.

"oh sedap rupanya pizza dekat BLD Cafe ni" - seorang huda bermonolog sendirian. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Rendang daging yang sangat memikat jiwa kepada pecinta makanan melayu. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Lagi sedap di balas dengan makanan tradisi melayu, ketupat dan lemang. 

Lagi menaikkan selera, bila ada serunding daging dan kuah kacang. 

Lengkap juadah raya anda. 

Eh kejap. Belum raya. Puasa lagi. 

BLD Cafe bawakan korang makanan yang korang rindu sangat nak makan. Rendang is the best. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Kuah rojak dia sedap. 

Rasa sislin buat hari tu. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Siapa peminat kerabu, kat sini ada aneka kerabu. 

BLD Cafe juga bawakan juadah - juadah yang anda rindu pada kampung halaman. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Popiah basah pun ramai peminatnya kan?

Huda suka Nyonya Kue Pai Tee tu, shedappp. 

Buffet Ramadhan Johor Bahru 2021
Those peminat pasembor dan gado - gado, korang boleh create your own pasembor. 

Kuah kacang semua ada dihidangkan. Dan banyak juga ye item item pasembor atau gado gado yang korang boleh pilih. 

Ya Allah kalau nak cakap, serious memang banyak. Bayangkan lerrrr, lebih 400++ menu kat sini.

Cream Brulee.

Last but not least. Hampir terlupa kak sunah hari tu tak sengaja terdiscover benda ni. Kak sunah ingat, ni cream brulee biasa, sekali eh serious ah cream brulee durian. 

Kiteorang apa lagi, amik dan rasa. Sedapp sangat guys. 
Korang kena rasa tau dessert ni, sedappppp..


Apa lagi, jom ler jadi early bird sebelum 31 march ni.

Jemput Makan | Buka Puasa Buffet JB 2021

Info as below :-
Price :
RM158nett per adult, RM78nett per child
Dinner date 13 April - 13 May 2021 (Ramadhan times)

EARLY BIRD PROMOTION!
Purchase date : 15March - 31 March 2021 (Buy 10 get 3 complimentary)
Purchase date : 31March - 12April 2021(Buy 10 get 2 complimentary)
Purchase date : 13April - 31 May 2021 (Buy 10 get 1 complimentary)

For reservations:-
Call : 07 -3813312/073813317
or email : rosliza.lazim@renaissancehotels.com or evelyn.soh@renaissance.com

Selain dinner boleh juga takeaway tau. Info as below :-
Alternative can also brong Jemput Makan takeaway. Must order 24hours in advanve prior to collection or no later than 12pm on the same day.
Takeaway collection is available from 3pm - 6pm.
To order takeaway - call 073813322, or whatsapp 0177713327

Full menu can be view at https://bit.ly/MBCafeBLD


You May Also Like

5 Comments

  1. sedapnyooooo kann creme brulee durian tu!

    ReplyDelete
  2. Masuk sini jadi lapar di buatnya oiii Farah.. gile banyakkan menunya sampai 400 ekkk.. perghh kenyang sampai Sahur hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tuler sis. kita tgok gambo pun lapooooo hahahaaa

      Delete
  3. Lapar lah nengok tengahari ni.. sobbs!!

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D