Makan Journey dekat Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton

by - February 10, 2020



Assalamualaikum, =D

Hye semua, 

Makan Journey dekat Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton | Hari tu huda dan beberapa orang rakan media berkesempatan dinner dekat Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton. Dalam bulan February ni, ada promo tau yang DoubleTree bawakan khas untuk para pelanggan.

Nak tahu apa promo tersebut? Jemput baca entry till the end ye guys.


Untuk bulan February ni, Makan Kitchen bawakan khas edisi Makan Journey yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Dari hidangan Melayu, Cina, India, Peranakan dan Kristang Cuisine, turut dihidangkan di sini. 

Food Lover's Buffet Dinner

Food Lover's Buffet Dinner,
From 2 February - 27 February 2020
Sunday to Thursday (6.30pm - 10.30pm)
RM88 per adult, RM44 per child.

Shibuya Toast 


Shibuya Toast merupakan dessert yang di terbangkan khas dari Jepun. Dessert ni, share dua orang pun dah kenyang ye guys. Ditambah pula ice cream dan coklat sebagai topping, rasa manis - manis tu, buat dia rasa pehhh sedap betul. 

Acai Bowl


Acai Bowl ni pun part of dessert juga. Kalau tadi di terbangkan khas dari Jepun, Acai Bowl pula ni dibawakan khas dari Brazil. Kalau korang nak tahu, Acai Bowl ni diperbuat daripada mashed fruit of the acai palm dan kemudian dibekukan. 

Acai bowl tu dihidangkan secara smoothies dalam bowl ataupun gelas. 

Rasa dia macam masam - masam manis, gitu. Those yang suka masam, korang boleh try this one. 

Charcoal Waffle


Specification Waffle ini popular di Belgium, ianya juga merupakan antara hidangan favourite seantero dunia. Kalau selalu korang makan waffle kosong disalut dengan perisa coklat, peanut mahupun strawberry. Tapi Februari ini, korang boleh join Malay Journey, dan rasa sendiri Charcoal Waffle yang garing dan sedap. 

Sekali rasa mesti nak tambah lagi.

Dekat Makan Journey, korang boleh tengok chef - chef masak secara live tau dekat Malay, Chinese and Indian Kitchen. 

Mud Pot Biryani

Indian Kitchen - Mud Pot Biryani. 

Nasi Briyani yang dimasak di dalam Mud Pot. Specialnya, nasi briyani dimasak secara langsung untuk para pelanggan. This time huda pilih nasi briyani kambing. Sedap sangat rasa dia. Segala rempah ratus semua berasa. 

Oyster Omellete

Chinese Kitchen - Oyster Omelette

First time rasa Oyster Omelette ni, dan paling best dapat tengok chef masak dari mula sampailah siap omelette ni. My first impression is best guys. Korang kena cuba.

Satay

Malay Kitchen - Satay

Satay daging dan kambing disediakan di Makan Kitchen. Siapa je yang tak suka satay ni. Secucuk dua makan, mana cukup ye tak? Satay tanpa kuah kacang tak lengkap ye guys. Kalau korang nak tahu, rasa rempah satay dan kuah kacang dia, sedap ok. Satu combination yang sangat baik.

Korang kena cuba tau.

Apa tunggu lagi? Jom buat reservation Makan Journey korang dekat Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton. Jangan ketinggalan. 

Untuk sebarang tempahan boleh call 07 - 268 6868, atau korang boleh direct email je dekat JohorBahruFB@hilton.com.


Short video from me. 

Ok guys, sampai di sini je yang sempat huda tulis. InsyaAllah nanti huda update lagi. Thanks singgah baca entry blog huda. 

You May Also Like

16 Comments

  1. menarik betul menu kali ni..rugi pulak hari tu tak join...aduiii..pepagi nampak makanan macam ni..buat orang lapo..hahahha

    ReplyDelete
  2. Kaki makan boleh lah mencuba makan kat sini kan sebab banyak choice dari Malaysia ke Brazil. Jepun lagi.. so mampu memenuhi pelbagai citarasa semua.

    ReplyDelete
  3. Makan makan...
    Puas makan malam tu kan...nasi beriani dia sedap...laksa johornya pun!

    ReplyDelete
  4. tawaran yg menarik. harga pun berbaloi kalau makanan pun sedap2 semuanya

    ReplyDelete
  5. Dah quite some time tak makan kat sini. Teringin nak ajak my gang makan ke sana weekend nie. Lazat2 juadah dia

    ReplyDelete
  6. This post makes me drooling 😣😣 surely will go there for all the food. Great share 😘💓

    ReplyDelete
  7. I suka makan kat double tree hilton ni! Food dia semua sedap2, bila tengok ada promo utk feb ni terus rasa teringin nak gi

    ReplyDelete
  8. Yeah!!!!!! Makan kat Dpuble Tree Hilton memang best. I pernah makan kat situ skali. It was an office dinner. Rindu lol.

    ReplyDelete
  9. wah paling unik assorted crepe tu. tak pernah lagi jumpa kat mana2. nampak sedap lah. best yer kalau dekat ni boleh lah try

    ReplyDelete
  10. Tengok dessert je dh rasa kenyang. Mesti puas makan dkt sini kan. Tgk mcm profesional chef made je

    ReplyDelete
  11. Semua makanan yang disediakan nampak sedap dan menyelerakan. Harga pun boleh tahan. kena datang berdua je. takmau bawak anak-anak

    ReplyDelete
  12. Wah sedapnya semua menu tu. Yang paling saya suka pastinya satay tu. Lama x makan satay.

    ReplyDelete
  13. sedapnya nampak nasi beriani tu.. menu lain pun bukan main mengancam lagi!!! sedap sedap belaka semua tu nampak kat mata ni

    ReplyDelete
  14. Enaknya semua makanan dia. Ada macam2 jenis cuisine. Bella teringin nak try sume especially yg rare san tidak pernah rasa.

    ReplyDelete
  15. Bestnya dapat makan kat sini. menu2 dia pun nampak menyelerakan. harga dia pun not bad. memang boleh cuba ni nanti.

    ReplyDelete
  16. eh, tak...sebenarnya yang dalam press release tu salah...geeta ade email kemudian...sebab akak ada tanya dia mula2...yang sebenar yang food lover tu...

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D