Kenapa byfarahh?

April 26, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Ada yang tanya kat aku, kenapa byfarahh?

Sebab nama "Huda" tu dah biasa sangat dengar orang panggil, jadi nak kelainan sikit letaklah "Farah".

Farah tu bukan nama commercial aku, tapi one of nama aku juga hehe.

Maka jadilah nama blog dan domain:
Lagi satu, dari dulu aku jenis yang suka edit header sendiri. Pernah sekali dua je upah orang editkan, lepas tu decide belajar edit header sendiri dekat photoshop. Pandai edit yang simple - simple je pun. 

Mula - mula nama blog aku memang panjang, tapi bila dah lama - lama tu rasa penat nak edit nama blog yang panjang. So that is why lah aku decide pilih nama blog yang simple, iaitu "Farah"

Kenapa tukar domain dari blogspot?
Sebab previously domain blogspot sedikit bermasalah. Jadi lepas dok jenuh aku fikir, so aku invest jelah 'sedikit' amount untuk aku beli domain byfarahh ni.

Maka, jadilah 'byfarahh(dot)com'.


12 comments:

  1. Ada hikmah tu.. Dpt rezeki domain baru.. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Nak tahu masalah apa ya pada blogspot? Sy masih pakai blogspot punya. Dah lama tak berblog so tak tahu apa perkembangan terbaru 😀

    ReplyDelete
  3. all the best huda... keep blogging!!! 💕💕💕

    ReplyDelete
  4. Ye laaa nanti ada yang tanya pulak...
    Kenapa Aku Sis Lin hahahaha

    ReplyDelete
  5. tukar je header...lama kelamaan orang akan tahu dan aware seketul huda da bertukar ke domain..gitu..hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyAllah nanti rajin buat header baru, haha :P

      Delete

Powered by Blogger.