Tips nak hilangkan batuk yang berpanjangan



Assalamualaikum =D

Hi semua,

Huda just nak share an experience. Huda ni kalau demam, akan effect sekali selsema dan batuk. Bila demam dan selsema dah ok, batuk tu pula tak ok. Kadang berlarutan. 

Dah banyak cara dah huda cuba, tapi tak menjadi juga. 

Last - last, huda decide untuk kurangkan minum minuman yang berais. 

Banyakkan minum air masak atau air suam

So far, so good. 

Sangat effective, Alhamdulillah.

Tips nak hilangkan batuk yang berpanjangan
Madu + Lemon

Lagi satu, amalkan minum madu dan lemon ni dua kali sehari. Caranya bancuh dengan air suam. InsyaAllah, ianya sangat membantu kurangkan batuk. 

Oh ye, jangan lupa makan ubat batuk sekali.

Kita ikhtiar. Ubat kena makan, traditional way pun kena buat. Kadang ada yang tradisional way, membantu. 

Selamat mencuba, dan harap membantu. 

6 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Batuk kalau dah kena mmg susah nak baik.. sebabtu kurang minum berais..lebihkn air masak.

    Jemput join GA ☺
    https://tinynasweet.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
  2. Hai, saya shaklee independent distributor. Sudi jenguk lah blog saya atau direct ws 011-14709064 untuk konsultasi. Terutama masalah kulit wajah atau berat badan.

    ReplyDelete
  3. Batuk yang berpanjangan memang sungguh seksa!
    Alhamdulilla, ada penawarnya. Tq for sharing.
    Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  4. saya suka minum air lemon! selamat hari raya!

    ReplyDelete
  5. honeylemon sgt2 membantu utk hilangkan batuk..
    sekejap je dh baik..

    ReplyDelete
  6. ngam pulak entry ni. Anak-anak diserang batuk setelah puas main mercun dan makan biskut raya. Haha Selamat hari raya farah. 🥰

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.