Resepi Kek Batik

by - February 22, 2014



Assalamualaikum, =D





Seriously senang gila nak buat kek batik ni, dengan menggunakan empat sahaja bahan ianya sudah menjadi. Simplekan? Dan antara bahan - bahan yang korang perlukan untuk membuat kek batik adalah ...
--> 1 bungkus biskut marie
--> 250g buttercup
--> 200g milo (paket kecil)
--> 1/2 tin susu pekat manis

Ha, sikit je kan bahan - bahan yang diperlukan untuk buat kek batik ni. Cara nak buat dia pun simple gila! =D. Dan dekat bawah ni cara - cara nak buat dia ok.
--> Patah - patahkan biskut marie terlebih dahulu dan masukkan dalam loyang.
--> panaskan kuali
--> cairkan mentega/buttercup dengan api yang paling kecil, kemudian
--> masukkan pula milo dan susu dalam kuali yang sama dengan api yang paling kecil juga
--> siap? Tuang adunan yang korang dah buat tadi dekat biskut marie, kemudian tekan adunan korang tu dengan menggunakan sudu supaya biskut marie dan adunan yang korang buat tadi sebati.
--> masukkan dalam peti sejuk, tunggu lah dalam 45 minit hingga satu jam ke lepas tu bolehlah sediakan untuk di makan bersama keluarga.

ok. 
bye and Assalamualaikum =D
SELAMAT MENCUBA ^_^




You May Also Like

7 Comments

  1. nanti nak try lah. dap nya kek batik ! :D

    ReplyDelete
  2. Dulu selalu buat kek batik. Tapi sekarang dah malas. Haha

    ReplyDelete
  3. Sedapp. Dah lama tak makan kek batik :)

    ReplyDelete
  4. Wah sedapnya. Yana tak pernah lagi makan kek batik. Nanti nak cuba la. Hee :D

    ReplyDelete
  5. follow XDD hehe..
    wow simple.. ank carik biskut marie dulu tadak stock biskut langsung kat rumah nih hehe..

    XDDD nyum3 terliur tgok XD

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D