Layan tik tok dekat PC pun boleh

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Aku ni kekadang bila asyik hadap phone je, rasa pening lalat gak. Power rabun pun makin bertambah aku rasa. Cuma tak tahu specific tu berapa, sebab dah lama tak pergi check power rabun aku ni berapa. 

Iyelah, dari zaman study, sampai ke zaman kerja tak sudah berhenti hadap PC. Bila phone dah semakin canggih, hadap phone pula. Hurm, mana lah tidak rabun tu makin bertambah huda oi. 

Sekarang aku mengakulah, yang aku dah 'tersampuk' layan tiktok. Iyelah orang kata kenalah ikut trend nowadays. Sebenarnya sebelum ni aku malas nak buat Tiktok tau, sebab aku rasa macam merepek. Tapi bila ada seorang PR tanya tahun lepas kot (tak silap), time tu aku terus buat account tiktok. Tapi masa tu, tak post video. Just ada. 

Dijadikan cerita, aku active tiktok bila kawan aku (yang now dah jadi enterprenuer, Yana nama diberi), terangkan why dia active tik tok bla bla, ain pun ada story kat aku. So dari situ rasa macam oklah nak start. Jadi before start, aku risik dulu macam mana nak buat short video kat tiktok ni.

Kira aku newbieslah dalam 'dunia tiktok'.

Kekadang aku malas juga nak tengok video kat phone. Dalam masa update blog, aku buka lah mana media social yang aku ada, termasuk tiktok dekat PC ni. Sekarang IG pun kau boleh upload gambar melalui PC, atau laptop. Cara dia sama, login. Tapi kena google lah tengok how to? Upload gambar secara online dekat PC atau laptop, aku rasa agak limited sebenarnya, dari segi nak edit gambar tu. You just can upload sahaja berserta caption dan hashtag sahaja. 

Nak buka video tiktok kat google, senang je (step by step gambar)






eh ini account sendiri, haha. 

Jemput singgah dekat account newbies tiktok - https://www.tiktok.com/@farahudahud

InsyaAllah dalam this week, aku upload video terbaru dekat Youtube. Semalam dah shoot dah, tapi tak edit lagi hhehe. Stay tune =D

2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Bilalah Sis nak ada acc TT ni ek.. hahahaha...

    ReplyDelete
  2. kite takde tiktok selalu tengok orang share kat ig je hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.