Review Movie Gengster Celop


Assalamualaikum , =D


Kali ni huda nak review pula movie Gengster Celop yang kelakar ni. Kenapa pula kelakar? Masa huda tengok cerita ni, huda boleh ketawa sorang - sorang dengan aksi - aksi gengster celop yang dibintangi oleh Kamal Adli,Syamsul Yusof dan Hanis Zalikha (blogger popular). Serious best! =D


Dah sebulan lebih berada dekat pawagam,
confirm sekarang dah tak ada. Jom tengok online pula! =D


Sinopsis 
Gangster Celop mengisahkan dua orang bekas gangster iaitu Aman (Kamal Adli) dan Adam (Syamsul Yusof) yang baru selesai menjalani hukuman penjara selama lima tahun. Mereka bertekad untuk berubah dan menjadi insan yang lebih baik. 
Bagaimanapun, sebaik bebas, mereka dikehendaki menjaga Suzana (Hanis Zalikha) iaitu anak perempuan kepada Mat Jambu (Yus Raja Lawak),seorang ketua gangster yang pernah melindungi mereka dahulu. Suzana baru pulang dari luar negara untuk memulakan perniagaan di Malaysia. 
Disebabkan tugasan itu, semua menjadi huru-hara dan secara tidak langsung mereka terbabit dalam konflik tercetus antara Mat Jambu dan musuhnya, Man Cirit (Azad Jazmin) yang merupakan musuh tradisi untuk sekian lama.Gangster Celop 2013  DVDRip 400MB gellymjmkvs 20130314 020352
antara scene dalam Movie Gengster Celop

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.