December 27, 2011

Tidur kurang 6jam boleh membawa maut

Menyelak - nyelak busuk.com. jumpa this artical. So, share dgn korang yee ^_^ ... Info. penting! Baca ok ^_^ enjoy reading ^_^ ...
December 25, 2011

freebies: button back to top

Hari tu huda ada bagi code back to top kan? So, now.... Huda nak bagi korang pula button back to top pula. ^_^ Tapi mungkin ada yang...
December 22, 2011

cara nak ambil url pada picture

Ok, jom huda share dengan korang macam mana nak amik URL picture. Sebelum tu, huda nak bagi tahu. Huda akan tunjukkan cara nak amik URL ...
December 22, 2011

Segmen | Jom Terjah and Follow

Wah! Sekali dua segmen huda join.  HEHE. Ok, apa - apa pun ni hanyalah untuk memeriahkan majlis ok ^_^ HAHAHA =) Just for fun! Enjoy ....
December 20, 2011

cara nak tukar gambar dekat blog

Tadi ada sorang blogger request mcm mne nak tukar gambar? Ok, sorry huda tak pasti apa yang di mention sebenarnya. Dekat mana ? Contoh, si...
December 20, 2011

macam mana nak buang link pada gambar

Ok, hari ni huda nak share dengan korang macam mana nak buang link pada picture. Macam mana tu huda? Ok, kan kalau kita click pada pictur...
December 20, 2011

tempat menarik : Holland

Tadi pagi, join adik tengok rancangan yang lukis - lukis entah apa - apa ( sorry tak tahu ) tapi yang pastinya dekat Astro TVIQ. So, tiba ...
December 19, 2011

Ingatan aku hanya untuk dia.

Assalamualaikum. Dari abad mana dapat idea, terus menaip . HEHE ^_^ Enjoy reading ^_^ Sejak dua menjak ni, ingatan aku hanya ...
December 16, 2011

open link dekat new tab

Assalamualaikum. Entry kali ni is about open link dekat new tab. Classic Template 1. Dashboard > Edit Template HTML. 2. Copy code ...
December 16, 2011

cara untuk meringankan blog

Assalamualaikum. Entry kali ni is about tutorial cara untuk meringankan blog. First at all check dulu korang punya berat blog korang. T...
December 15, 2011

mereka dalam dream high

Assalamualaikum. Malam pun dah nak larut sangat dah ni. HAHA . Mana tidaknya, sekarang sudah menunjukkan pukul 11.21 malam dah pun. Lagi be...
December 13, 2011

favicon

Assalamualaikum. Selamat malam. Jomlah singgah copy paste tuto ni ( HAHA, perasan ko! ). ok, tak nak membebel panjang dan lebar, meyh sin...
December 13, 2011

beralih kepada cbox

Assalamualaikum. Korang semua tahu kan, yang shoutbox dah nak ditutup. eh eh, bukan ditutup tapi dia nak naik taraf. Kenapa? Mestilah, se...
December 13, 2011

Ayat yang bergerak ( marquee )

Assalamualaikum. Entry kali ni is about ayat yang bergerak atau lebih dikenali sebagai marquee. Macam mana nak buat ayat bergerak tu. ok...
December 13, 2011

note bawah entry ( classic template )

Assalamualaikum. Entry kali ni is about, note bawah entry. Macam mana tu eh? Tengok picture bawah ni untuk lebih faham ok ^_^ ok,...
December 13, 2011

cara nak letak HTML code dekat entry

Assalamualaikum. Entry kali ni is about, cara nak letak HTML code dekat entry. Kadang - kadang, kita nak letak HTML code dalam entry asyik...
December 12, 2011

privatekan blog ( new blogger )

Assalamualaikum. Entry kali ni is about, macam mana nak private kan blog? Tapi sebelum tu, korang kena tahu kenapa dan mengapa kita ken...
December 11, 2011

Bahaya makan chicken wing

Assalamualaikum Macam biasa. Stalker mr google and dapat info ni > Bahaya kepak ayam (chicken wing). Apa lagi, huda copy paste la untuk...
December 07, 2011

JOM layan KOREA ^_^

Assalamualaikum semua Apa khabar? Korang dah makan belum? Apa! belum? Ha! kalau belum makan, pergilah makan dulu ye... hisyh, apa yang ...
December 06, 2011

Aku rindu kaulah, mangkuk!

Assalamualaikum Singgah baca cerita tau ^_^ enjoy reading yeah ^_^ Sebelum  korang baca lebih lanjut. Singgah sini kejab baca no...
December 05, 2011

Aku benci kau! Aku suka kau!

Assalamualaikum Malam - malam macam ni dapat idea pula. happy reading yeah ^_^ enjoyyy ^_^ BABAK 1 Girl : Aku benci kau! Boy :...
December 05, 2011

segmen : ' aku dan zodiak'

Huda join dunia blogg ni agak lamalah, dekat 2 tahun rasanya. Tapi tak pernah nak active. Kenapa? Mungkin masa tu tak berapa nak t...
December 05, 2011

tips cari icon yang comel

Assalamualaikum entry kali ni is about tips cari icon yang comel. SILA, scroll mouse korang tu bawah dan ke bawah ye. Tekan link kat baw...
December 05, 2011

macam mana nak guna blogskin?

Assalamualaikum. ok, entry kali ni is about macam mana nak guna blogskin? Tapi sebelum tu, korang mesti tau yang code blogskin ni HANYA d...
Powered by Blogger.