Pernah ada 3 collection earphone murah dipasaran

Assalamualaikum

Hai korang. Korang minat dengar music? Tapi budget tak besar? Mungkin korang boleh cuba 3 jenis earphone yang murah. Ini pengalaman huda. Pada huda earphone tu something yang sangat perlu, sesekali kita nak dengar music, atau nak angkat call masa driving, nak buat panggilan (if ada urgency). Sebenarnya huda memang suka dengar lagu, so that is why mesti ada 1 earphone dalam simpanan. Huda pernah ada 3 collection earphone murah dipasaran. Murah jela I mampu beli. Sebenarnya nak ikutkan lagi mahal, lagi sedap kualiti tu sebenarnya kan. Since I beli yang murah punya, so kualiti dia so far ok. Pada huda memuaskan. Huda suka mi earphone sebenarnya. Murah tu, tak adalah murah sangat, most of them bawah RM100. Nak beli yang up to RM100, rasa macam takpela, mahal sangat kang. Dengar lagu pun sekali sekala jer. Tapi so far, untuk huda sound kualiti dia ok.

3 earphone collection yang pernah ada, and harga murah dekat pasaran (berbanding dengan yang mahal). 

Pernah ada Mi Earphone pink ni.
RM99.

Tapi pada huda, is enough.

Dengar lagu best. Sound dia ok pada huda.

Actually jenama ni, abang huda yang introduce kat huda. Since experience dengar lagu dengan mi phone rasa puas hati.

Mi phone huda rosak sebab kucing. Sedih sangat bila kucing gigit, dia masuk bilik and main barang. Pastu terputus. Masa tu redha jela. Melayang RM99 aku tu (sedih betul). Dah la harga mcm tu, pastu pink pula tu. Nangis dalam hati masa tu.

Takkan nak marah kucing, yang bernama Tris tu. 
So huda macam redhoooo jela.

Dah la pink kan? Sedih. Tapi apa boleh buat.

Huda ada beli juga earphone mi yang lain tau. RM80++ tak silap harganya. Kualiti so far ok jer.

Huda suka juga product dari xiomi ni. Abang saya perkenalkan beberapa tahun lepas.


Dengar lagu best. Sound dia ok pada huda.

Earphone Sony ni pun huda pernah ada. Beli kat kedai RM40++, beberapa tahun lepas. Rasa macam kena scam hahaha. Baik beli online.

Sony ni semua orang tahu kot, kualiti dia ok. So far huda guna ok jer.

Lama juga earphone ni bertahan. Meeting selalu guna. Zoom meeting jer (inter branch). 


Dengar lagu best. Sound dia ok pada huda.
Tapi lagi ok kalau guna mi earphone tu hehe.

Memandangkan beli handphone tak ada earphone, so kita beli je yang biasa tu.

OEM punya je beli.
Macam OEM punya ni ok jugalah.

Kalau beli OEM ni tak payah nak dok Bluetooth ke apa. 

Nak beli original punya mahal, so beli yang ni je.

So far ok je. Sedap.
Tapi jangan bandingkan dengan yang harga mahal.

Pada huda 3 jenama earphone (yang huda buat personal review) ni, ok je. Kalau korang memang jenis suka dengar music, dan nak kualiti yang best sangat, kena beli yang bunyi dia sedap. Harga pun sedap juga (mahal). Tengok jenis nak mana, bunyi apa. Gitu la kot. 

Pada huda earphone ni pun kena buat pilihan, kalau korang nak beli bunyi macam mana, dan kualiti bagaimana. Kalau nak kualiti better, beli yang RM200++ gitu. Actually yang bawah RM100 ni, bebiasa tapi so far ok. Cuma kena pandai la pilih. Tengok apa yang korang nak, dan perlu.

Next nanti huda share 3 jenis power bank, yang huda pernah guna.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.