Berbalik pada Allah kalau kita rasa stuck dalam kehidupan

Assalamualaikum =D

Hai korang. One things yang kita selalu rasa sebagai manusia, dan makhluk Allah dimuka bumi kadang kita rasa stuck, stress, negative, dan terlalu focus pada manusia tanpa sedar. Kadang juga, kita terlalu focus pada masalah, sampai kita rasa hidup ni banyak masalah. Sebenarnya tak pun, kalau kita dalam keadaan normal, dan positive. Actually we are ok. Sebenarnya masalah yang kadang simple, tapi kita terbawa - bawa. It is normal berlaku, kalau kita tengah stuck, stress, atau berhadapan dengan masalah. Berbalik pada Allah, kalau kita rasa stuck dalam kehidupan.

Itu ujian.

Berbalik pada Allah kalau kita rasa stuck dalam kehidupan

Baru ni, I faced with one things. Something I rasa tak perlu berlaku, tapi things happened. But I know, ada yang I buat salah. So I kena admit, dan kena fix it.

What I do when I stuck on that problem, I emotional a bit. Back to home, I told my parents about it. I minta pendapat diorang. I story. Fuh, I lega. At one moment, I minta pendapat kawan baik, and dia bagi I pendapat dan things yang buat I rasa positive balik.

One my friends said, "huda, I bagi you 'my notes' and you kena amalkan doa - doa ni, setiap hari," - what she means is, please back to Allah whenever you stuck.

Berbalik pada Allah kalau kita rasa stuck dalam kehidupan
This morning. I open youtube, dan buka Aida Azlin punya video. Apa yang huda suka tentang Aida Azlin, she always remind us back to Allah. Whenever we go, whatever we do please back to Allah. Bila kita dengar hari - hari, secara tak langsung kita akan follow nasihat - nasihat yang dia berikan.

Berbalik pada Allah kalau kita rasa stuck dalam kehidupan
Sometimes pagi, huda jenis suka dengar motivasi pagi.
So I choose mana - mana video yang bagi I motivation and semangat untuk pergi kerja =D

Baca Qoute kehidupan, qoute positive yang betul

Apa pun, berbalik pada Allah kalau kita rasa stuck dalam kehidupan



3 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Ya kan... Back to Allah... Memang okay je kalau kita cari positive site pasal sesuatu tu.. InshaAllah.. Moga dipermudahkan urusan. Amin!

    ReplyDelete
  2. Setuju sgt huda. Apa2 hal dlm hidup kita ni, suka mahupun duka, back to Allah. Segalanya pemberian Dia :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.