Persoalan tentang Hazrul dalam drama Lelakimu Yang Dulu dah terjawab

October 22, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua, 

Sejak dah meningkat umur ni, aku jenis pilih drama dan novel. Eh, novel dah tak baca sangat. Kalau nak beli novel, aku akan cari yang popular atau paling laris kat sesebuah kedai buku tu. Kalau drama pula, aku akan tengok yang boleh buat aku "stay along" untuk melayan. 

"Busy" mungkin, sebab tu dah susah nak follow up drama. Lagilah drama pukul 7, memang wassalam nak stay tengok je. Karang solat maghrib entah ke mana. 

Disebabkan kekangan masa, sebab tulah aku akan tengok drama secara online sekarang ni. 

Tapi aku akan tengok drama yang terpilih jelah. Contohnya drama "Lelakimu Yang Dulu". Dan drama ni rupanya adaptasi dari novel. 

Novel aku tak baca, so aku layan drama. 

Image result for lelaki mu yang dulu
Hazrul dan Daliya 

Aku tengok juga drama ni kat TV, episode awal. Lepas tu dah tak "sempat".  Bila ada masa, aku decide layan drama ni dekat Youtube je. Buka - buka dah episode 20++ masa tu, dan dah sampai part klimaks, episode 21 - 22. Dalam episode tu semua persoalan aku sebelum ni, terjawab. 

Persoalan rahsia Hazrul telah terjawab. 
Siapa keluarga kandung Hazrul pun terjawab. 
Siapa Nazli, dan apa kaitan Nazli dalam hidup Nazrul, pun terjawab. 
Apa kaitan Daliya dan keluarga Nazli pun terjawab. 

So I'll follow up till the ending of this story. 

Memandangkan aku skip - skip tengok drama ni, jadi tak dapatlah nak buat review sendiri ye. So aku share je link review drama ni kat blog orang lain ye, hehe.

Review/sinopsis drama Lelakimu Yang Dulu - Click here. 

Watch online drama Lelakimu Yang Dulu - click here

4 comments:

  1. Suka layan drama lelakimu yang dulu ni. Barisan pelakonnya best2

    ReplyDelete
  2. Sis nengok episod 1&2 aje memula, then tinggal tak tengok sampai kesudahnya hahahaha mana taknya duk asyik layan Netflix aje..

    ReplyDelete
  3. Dah tak tengokkk! Walaupun minat Nelydia

    ReplyDelete

Powered by Blogger.