Tonton Bukan Kerana Aku Tak Cinta

February 02, 2014


Assalamualaikum, =D

Adaptasi dari Novel Bukan Kerana Aku Tak Cinta.


Ok. Huda suka time Mastura tergedik - gedik nak pikat si Jebat tu. So sweet...Dan dia sangat berani, berani gila. Tapi Alhamdulillah mungkin itu memang dah jodoh mereka, akhirnya Atuk Mastura merestui pernikahan mereka berdua... ^_^.


Sinopsis

JEBAT. Seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.

Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputusasa. Dia tidak pernah menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.
“Kau tak malu ke nak bersuamikan lelaki yang tak ada apa-apa?”
“Nak malu apa? Bagi Mas, abanglah yang paling handsome. Bagus juga parut tu… Tak adalah perempuan lain nak rebut abang daripada Mas, kan? Biar Mas sorang aja yang tahu menilai betapa kacaknya abang di pandangan Mas.”
Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan?
Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah  bekas ketua kumpulan gengster!
Sementelah pula lelaki dengan sejarah hitam sebegitu bukanlah suami impiannya....

2 comments:

  1. suke tengok cite nie.. xtrlalu romantik..just nice.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. haaaaaaaa... bkatc!!! suka gilaaa... XDD

    ReplyDelete

Powered by Blogger.