Tutorial Footer dekat blog

November 27, 2012

Assalamualaikum =D


Ok, kali ni huda nak buat lagi satu tutorial --> tutorial footer dekat blog.

Step dia :-

1. Dashboard > template > tick expand widget templates


2. Tekan CTRL + F dan cari code di bawah ni :-
.footer-outer {

3. Copy code dekat bawah ni dan PASTE - kan di bawah code yang korang cari tadi (step no2)

background:url(URL IMAGE FOOTER KORANG)no-repeat;
background-position: bottom left;
width:1500px;
height:430px;

Nota :-
Warna Purple : Tukar dengan URL IMAGE FOOTER korang
Warna oren dan Biru : tukar size ikut kesesuaian dengan body blog korang


Macam mana nak buat footer? CLICK SINI

2 comments:

  1. kalau menggunakan new interface macam mana pula tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je,
      cuma bab nak cari code tu lain, boleh follow sini untuk guna edit HTML new interface >> http://nurfarahudahud.blogspot.com/2013/11/tutorial-cara-nak-meng-edit-html.html

      Delete

Powered by Blogger.