Cara untuk dapatkan link picture

June 20, 2012
hye hye semua..
Apa khabar?Sihat?


Selamat pagi, hari ni huda nak buat satu tutorial --> cara untuk dapatkan link picture.



Read the step below :-


1. Masukkan picture di dalam entry.



2. Kemudian highlight picture tersebut.



3. Right hand click dan pilih open link in new tab atau copy image URL.

click pada picture untuk lebih jelas.


review picture - open in new tab



4. Ok dah siap ^_^





Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^

4 comments:

  1. akk..macam mane nak wat box yang ley save pic bergerak n nk buat list catatan yang singkat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk buat picture bergerak, awak boleh gunakan tutorial picture bergerak (boleh cari dkat google, hehe - akak tak ada tutorial tu, sorry dek). untuk list catatan yang singkat awak boleh guna tutorial fildset box .

      Delete

Powered by Blogger.